Millores en el PR-CV 37 i el PR-CV 425

Atesos els informes de Control de Qualitat realitzats per tècnics de senders de la FEMECV en 2021, s’han adequat i millorat els senders homologats PR-CV 37 i PR-CV 425.

El Centre Excursionista Contestà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cocentaina, ha reforçat la senyalització vertical del PR-CV 37 'Sant Cristòfol – Montcabrer – Sant Cristòfol' amb 14 pals direccionals en l'inici del sender i en els punts directrius del recorregut com la font dels Huit Piletes, font de Sanxo, mas de Llopis, encreuament amb el GR 7, etc.

També s'ha renovat la senyalització horitzontal (marques de pintura) i s'ha anul·lat definitivament la variant PR-CV 37.2 a la font de l’Heura, que ja estava sense senyalització, per passar per la zona de màxima protecció del Parc Natural de la Serra Mariola.

Al PR-CV 425 “Camí del mirador del Coll de Rates” l'ajuntament d'Alcalalí juntament amb l'empresa Terra Ferma Projectes ha modificat el seu traçat per evitar el solapament amb el PR-CV 158 i el GR 330 així com el pas per la carretera CV-750 i altres camins asfaltats. En les actuacions s'ha eliminat la senyalització dels trams descartats, col·locat els pals direccionals i substituït els panells informatius.

A més, s'ha eliminat la vegetació que envaïa el camí i s'ha actuat per a evitar l'erosió del ferm i consolidar la plataforma del sender.

Tots dos promotors han renovat els seus Compromisos de Manteniment per quatre anys més i els senders recuperen el seu estat d’homologació positiva.

Us convidem a conéixer i recórrer aquests PRs que recuperen sendes i camins tradicionals i esperem que servisquen d'exemple perquè altres promotors mantinguen els nostres senders en condicions òptimes per recórrer-los amb seguretat.