L'Agenda Valenciana antidespoblació comptarà amb una línia d'ajudes per a millorar els senders homologats

La directora general d’Avant, Jeanette Segarra ha informat d'una nova línia d'actuació en 2023 per a ajudes a la millora i manteniment de senders homologats.

En 2023 està previst que l'Agenda Valenciana antidespoblació tinga una nova línia d'ajudes per a la millora i manteniment de senderes homologades per un import total de 100.000 euros destinat a aquells municipis amb risc despoblament. Aquest és un objectiu estratègic de la direcció general de *Avant que pretén dinamitzar amb els municipis per on passen les senderes homologades i promoure les activitats en la naturalesa.

A més, dins del pressupost general de l'entitat, que ascendeix a 9,3 milions d'euros, serà la inversió de 800.000 euros per a gestió i reforestació de boscos en municipis en risc de despoblació de la qual es van beneficiar 38 municipis.

Entre els programes d’Avant està la Ruta 99, que dona a conéixer els 24 pobles de la Comunitat Valenciana amb menys de 100 habitants i en els quals pots gaudir de rutes amb contingut històric i tradicional.

https://avant.gva.es/va/

https://ruta99.gva.es/val/ruta-99-val/