Clubs FEMECV celebren el IV Dia de les Vies Pecuàries i els Camins Públics

El passat 17 de març es va commemorar la quarta edició d'aquest dia organitzat per la Plataforma Ibèrica pels Camins Públics (PICP), FEDME i Ecologistes en Acció.

Tres dels nostres Clubs es van sumar a aquesta iniciativa durant el mes de març, que consistia a recórrer un camí públic o via pecuària de la nostra comunitat autònoma per a posar el focus en el reconeixement i preservació del nostre patrimoni viari tradicional.

La Vocalia de Senders i Refugis, com la resta de federacions autonòmiques, van convidar als seus clubs a participar, elaborant un calendari d'activitats per tot el territori espanyol. Més de mig centenar d'accions amb el propòsit de conscienciar sobre la importància de les vies pecuàries i camins públics, i la necessitat de la seua catalogació, defensa i conservació.

Per part nostra, el Club Deportes Montaña Escalada Los Raritos del Camino, van recórrer el Corriol de Pichón-Serra i la Colada de la Mojonera, a la comarca de Camp del Túria; el Club Esportiu Sendes i Muntanyes, van caminar pel Assagador de la Font d'Urriós, en les terres de la Marina Baixa; per part seua, el Centre Excursionista Pego, van realitzar la Ruta de la Canal - Senda del Marroco - Pla d'Almisserà - Camí Vell d'Alcalà (PR-CV 58).