Concedides les ajudes Re-senyalitza de la Vocalia de Senders i Refugis.

Es tracta de la primera convocatòria d'aquesta iniciativa en la qual s'incentiva la col·laboració en el manteniment de senders homologats GR®, PR® o SL®

Tres Clubs han sigut els que han presentat els seus projectes i han pogut optar a la dotació pressupostària de 2.000€ reservada.

Amb aquesta ajuda cuatre senders de xicotet recorregut i un de llarg recorregut a la província de Castelló i un de xicotet recorregut en la d'Alacant, tornaran a estar en condicions òptimes per al col·lectiu muntanyenc”, indica Salvador Blanco, responsable de la vocalia.

1.- S. Esp. Muntanya Societat d'Amics de la Serra Espadà: 250,00 €.

PR-CV 139 i PR-CV 140.

  • Remarcatge de la senyalització horitzontal.
  • Neteja i desbrossament lleuger (sense maquinària).
  • Control i inventari de l'estat de la senyalització.
  • Recollida de 'basuraleza'.
  • Tancament de dreceres.

2.- Grupo Oriolano de Montañismo: 150,00 €.

PR-CV 59.

  • Abordar els desafiaments causats pels processos erosius desencadenats per les pluges i el constant trànsit de senderistes.

3.- S. M. Club Esportiu Xafa Roques El Forcall: 250,00 €

GR 331 E06, PR-CV 116 i PR-CV 117.

  • Remarcatge del sender. Inventari de la senyalització.
  • Millora i neteja de la caixa del sender.

Esperem que en futures edicions aquesta iniciativa compte amb més propostes com una línia més de suport al treball en els senders pròxims als Clubs, que altres ajudes ofereixen des d'entitats locals i provincials. Al cap i a la fi, el manteniment, la millora i la cura dels senders inscrits en el Registre de Senders Homologats de la Comunitat Valenciana és una tasca vital i una responsabilitat de tot el col·lectiu muntanyenc”, insisteix Blanco.

Des de la Vocalia de Senders i Refugis agraeixen als Clubs el seu treball i animen a la resta de clubs i entitats esportives a contribuir d'aquesta manera al major gaudi del nostre entorn i de les activitats esportives que es realitzen en ell.