Crònica del Dia del Senderista de Castelló

El segon Dia del Senderista de la Comunitat Valenciana d'àmbit provincial s'ha celebrat aquest dissabte, 6 de maig en la localitat castellonenca de Algimia d’Almonacid enclavat en el vessant occidental de la Serra d’Espadà, a la comarca de l’Alt Palància.

Organitzat pel Centre Excursionista de l'Alt Palància l'activitat va reunir mig centenar de federats i federades i va comptar amb la participació dels més xicotets en la Lliga Sargantanes.

Els participants, des de la font Donace, van recórrer els carrers del poble per a anar ascendint cap al vèrtex geodèsic de la Costalata on van gaudir d'una de les millors vistes de la vall del Palància, Calderona i la serra de Espadà. A més, cal destacar l'explicació dels vestigis de la Guerra Civil i de la línia XYZ. Tocava baixar a la localitat veïna de la Vall d’Almonacid per a pujar al castell de Almonecir obert per a l'ocasió, per a tornar a Algimia d’Almonacid per al lliurament de records i medalles als participants de major i menor edat de tots dos sexes així com als tres clubs amb major representació.

Quant a la Lliga Sargantanes, es tractava de la segona cita de l'any, després del Dia del Senderista d'Alacant celebrat a Orihuela. En aquesta ocasió, van participar tres xiquets/es dels Clubs Centre Excursionista de Villena i C.E.M. Corresendes de Xeresa. La ruta per a ells ha sigut circular, de 6 Km i un desnivell de 244 m. recorrent les Poblacions de Algimia i la Vall d’Almonacid i visitant el Castell d’Almonecir.

El lliurament de trofeus que va quedar de la següent forma:

  • Categoria “participant federat de major edat masculí”: Miguel Ángel Valero Guerola
  • Categoria “participant federat de major edat femení”: Adela Mayordomo Izquierdo

I medalla per als tres menors que van participar en l'activitat: Gael Saez Soler, Aina Mas Martínez i Noa Mas Martínez

Per a la Categoria “Club amb major nombre de participants” es van atorgar tres premis:

  • Tercer premi: S.M. ASOCIACIÓN CENTRE EXCURSIONISTA DE BURRIANA-99
  • Segon premi: CLUB SENDERISTA FORAT DE BERNIA
  • Primer premi: C.E.M. CORRESENDES DE XERESA

Una jornada que va ser un èxit gràcies als voluntaris del Centre Excursionista de Alto Palància i que va comptar amb la presència d'Adela Mayordomo, vocal d'Esports per a Persones Majors, Alejandro Ochando, vocal de Joventut i Famílies i Salva Blanco, vocal de Senderes i Refugis, així com de la coordinadora d'activitats de la FEMECV, Martesa Bello.

Recordeu que el Dia del Senderista de la Comunitat Valenciana ha passat a ser d'àmbit provincial amb l'objectiu d'ampliar el nombre d'activitats relacionades amb el muntanyisme i senderisme per a arribar a un major nombre de clubs i persones amants dels esports en la naturalesa i del territori.

Us esperem en el Dia del Senderista de València!