Es llança el Pla de Formació del Voluntariat de la FEMECV

La FEMECV posa en marxa esta iniciativa que pretén crear una bossa de voluntariat format tant en medi ambient, com en cultura o en esports de muntanya.

Especialment, en el voluntariat ambiental, el senderisme tindrà una càrrega lectiva de 8 hores on es veurà en profunditat la senyalització de senders en el medi natural: tipologia de senders i tècniques marcat, amb els següents continguts:

  • La xarxa de senders homologats a La Comunitat Valenciana: GR, PR i SL
  • El senderisme en el context d'Espanya i Europa
  • La normativa de regulació del senderisme en la CV
  • Sistemes de senyalització dels senders (Manual tècnic de senders)

La teoria es veurà complementada amb un taller pràctic de resenyalització i manteniment de senders que es realitzarà a Chera.

Els cursos estan oberts a qualsevol federat i federada major de 18 anys i es podran fer amb un cost molt reduït, ja que l'objectiu, com es comenta Anna Blanco, la responsable de la Vocalia de Cultura, Territori i Voluntariat, d'on sorgeix el pla, “és crear unes bases educatives per a totes aquelles persones que després puguen col·laborar de manera voluntària en activitats organitzades per la FEMECV i també pels mateixos clubs que el necessiten”.

En finalitzar la formació, l'alumnat rebrà un certificat de voluntariat en una trobada comuna de les tres especialitats on també es farà lliurament d'una samarreta identificativa de la FEMECV. Amb la base comuna, es pot decidir si després es vol rebre la formació d'una única especialitat, de dos, o de les tres propostes formatives amb només un increment reduït del cost.

Pots descarregar el Pla de Formació del Voluntariat FEMECV i realitzar la teua inscripció a la Botiga FEMECV.