Estrenem nova web: Registre de Senders de la Comunitat Valenciana

La FEMECV col·labora amb la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en el registre dels més de 9.000 km de senders del nostre territori.

 

 

 

Any rere any, a través de convenis de col·laboració, la nostra Federació s'encarrega del manteniment del Registre Públic de Senders de la Comunitat Valenciana i també del Registre Esportiu, perquè la informació que s'ofereix als senderistes siga la més adequada i de millor qualitat.

La Vocalia de Senders i Refugis és la responsable de la coordinació de tot aquest treball, a través del Comité de Senders i juntament amb els i les Tècniques de Senders de les tres províncies, capacitats per al disseny, gestió i desenvolupament de treballs relacionats amb els senders, com són les homologacions i els controls de qualitat.

Salvador Blanco, responsable de la vocalia, destaca que “tot el treball que s'ha realitzat en aquests tres últims anys es veu ara recompensat amb la publicació d'aquest nou buscadorr, molt més accessible i renovat, amb dades revisades i amb nous camps com l'estat de l'homologació, característiques tècniques, MIDE, visualització de mapes i perfils, accessos al sender, biodiversitat, etiquetes d'interés, etc. així com avisos i la descàrrega dels tracks i mapes basats en la cartografia de l'Institut Cartogràfic Valencià”.

A més, des de la Vocalia de Senders i Refugis es realitzen una sèrie de tasques entre les quals es destaca l'assessorament a ajuntaments i clubs, així com a empreses de senyalització en la creació de nous senders i en la millora dels ja existents.

A poc a poc, a mesura que es vagen realitzant els controls de qualitat, s'aniran actualitzant els més de 700 senders que componen el Registre Públic i l'Esportiu de Senders de manera que la FEMECV, amb aquesta nova eina contribuïsca al fet que puguem gaudir de la muntanya a través de l'accés i la difusió dels senders homologat i, en definitiva, a transmetre respecte i estima pel medi ambient i la cultura del nostre entorn natural.

Amb aquesta nova web es finalitza la primera fase d'un projecte més ambiciós que inclou la gestió electrònica dels expedients i una seu electrònica per a promotors i tècnics/es de senders.