FEM CAMÍ: Senderisme i desenvolupament rural

La FEMECV i l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Agenda AVANT) estan col·laborant en les activitats del 60 aniversari de la Federació amb diferents accions de promoció dels esports de muntanya i el senderisme en el món rural de la Comunitat Valenciana.

En concret, s'està realitzant un cicle de 6 vídeos, 2 per província, amb un equip de càmeres professionals per senders homologats en municipis xicotets de muntanya de la Comunitat Valenciana. Les gravacions compten amb la col·laboració d'ajuntaments, Parcs Naturals i els clubs locals. Ja s'han dut a terme els dos primers capítols: en el municipi de Chera (la Plana Utiel-Requena) amb el club Ropé i l'ajuntament, i el segon a la Puebla de San Miguel (el Racó d'Ademús) amb el club Alpino el Rincón i el Parc Natural de la Puebla de San Miguel.

La sèrie de vídeos de senderisme 'Fem camí' pretén promocionar aquests municipis i senders GR, PR i SL de l'interior de la Comunitat de la mà dels seus protagonistes que tenen el senderisme com un factor de desenvolupament sostenible. El primer vídeo es presentarà l’1 d'abril en la Fira de la Muntanya de Chera i en els pròxims mesos es gravaran la resta dels vídeos en senders de la província de Castelló i d'Alacant. El cicle està previst que finalitze en el mes juny i es podran descarregar en l'apartat de multimèdia de la web de la FEMECV i en la web específica de senders.

Agrair des de la Vocalia de Senders i Refugis als clubs, ajuntaments i Parcs que col·laboren amb aquest projecte d'esports de muntanya i desenvolupament rural, i que compta amb el suport de l'Agenda AVANT de la Generalitat Valenciana.