FVMP. AULES DE TURISME 2023

S’ha programat un Webinar amb la FVMP per a vore el procediment d'homologació de senders locals, de xicotet i de gran recorregut com a impuls del desenvolupament local, de l'economia turística, de l'esport i de la salut.

Al juny es va publicar en el DOGV les bases reguladores i la convocatòria d'ajudes dirigides a finançar el manteniment, conservació, millora i promoció de les senderes homologades (GR®, PR® i SL®) existents, en municipis amb el risc de despoblament i en altres entitats locals de les quals formen part aquests municipis, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, dins del marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR).

Aquest mateix mes, la FVMP va subscriure un Conveni de col·laboració amb la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV), que, entre altres aspectes incloïa la difusió del senderisme com una activitat esportiva que genera activitat turística i impulsa el desenvolupament sostenible de molts municipis.

Amb aquest objectiu s'ha organitzat, dins de l'Aula de Turisme de la FVMP, un WEBINAR l'11 de setembre per a aclarir la línia d'ajuda i el conveni subscrit, així com el procediment per l’homologació de senders.

La sessió està dirigida a autoritats electes locals (alcaldes/es, regidors/es de Turisme, de Promoció Econòmica, d'Agricultura, Medi ambient, etc.) dels Ajuntaments, Mancomunitats i Entitats Locals Menors i a tècnics/es i personal (AEDL, gestors turístics…) de les entitats locals.

PROGRAMA PROVISIONAL:

10:30 Paraules de benvinguda. Moderació: Eugeni J. de Manuel Rozalén, Coordinador General FVMP, Raquel Gómez Escrivá, tècnica Turisme Ruta 99 Intervé: Salvador Blanco Cots, Vocal de Senders i Refugis de la FEMECV

10:45. Homologació de senders en la Comunitat Valenciana. Aspectes tècnics del procés d'homologació

11:30. Bones pràctiques en l'homologació de senders

12:00 La importància de les necessitats del senderista

12:15 Paraules de comiat.

Inscripcions en la web de la FVMP: https://www.fvmp.es/aulas-de-turismo-2023/