El plantejament d'aquestes jornades era trobar un moment per a la reflexió amb experts en l'àmbit estatal sobre el senderisme. A través de ponents arribats d'Aragó, Galícia, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana s'ha pogut donar una visió més àmplia de la coordinació i actuació en aquest àmbit a les més de 40 persones inscrites, representants d'ajuntaments, mancomunitats, consorcis, diputacions, universitats i tècnics de senderes.
La recepció es va realitzar en el Centre d'Excel·lència de Benissa (Alacant) i la presentació de les Jornades va comptar amb la presència del regidor d'Esports, Adrián Cabrera; Pedro Carrasco com a representant de la Junta Directiva i amb l'equip tècnic de la FEMECV: Arturo Uréndez, Lorena Cabrera i Alicia Avendaño.
El divendres al matí, la sessió va estar orientada a les administracions públiques. Es va tractar el tema de la “Normativa i procediment d'homologació de senderes en la CV”. Després una taula redona amb un col·loqui on van intervindre Manuel Ramos (comarca Gudar-Javambre), Alejandro Portero (alcade de Chera) i Adolfo Bállega (senders de Conca).
A la vesprada, va ser el torn de l'espai dedicat a empreses de projectes i senyalització turística. Salvador Blanco, es va centrar en com realitzar una memòria-projecte per a l'homologació de senderes, els seus terminis i documentació. Javier Aradas, més tard, va enfocar la seua ponència en la “Avaluació de riscos en el projecte i en l'execució d'una sendera.
El dissabte es va dedicar a els/as Tècnics/as de Senderes. Pedro Carrasco, va treballar el tema de la “Identificació i tractament de riscos en senderes.”, i posteriorment es va realitzar una trobada amb els presents per a canalitzar les propostes de la Vocalia de Senders i Refugis per a 2023.
Autor: Àrea de Comunicació