La FEMECV col·labora en el condicionament del GR® 7 i del GR® 10 en la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha destinat 237.100 euros al condicionament i recuperació de dos senders de Gran Recorregut GR® 7 i GR® 10, integrats en la Xarxa Europea, i que en total sumes més de 700 quilòmetres de la Comunitat Valenciana.

Aquests treballs, que han sigut coordinats a través de la Direcció General de Medi Natural i Animal amb la col·laboració del Comité de Senders de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana. Consisteixen en el desbrossament i poda d'arbratge i matoll en aquells punts on la vegetació havia tancat el pas i el repintat per complet dels 700 quilòmetres del traçat de tots dos senders. Amb aquestes actuacions es posa en valor la riquesa del nostre paisatge i es contribueix al coneixement de la biodiversitat de la Comunitat i conéixer de primera mà les comarques de l'interior. La inversió també inclou la instal·lació d'un total de 135 pals i 533 paletes d'ubicació i direcció, a més de 34 panells d'informació, un en l'inici i fi de cadascuna de les etapes.

 

Recorregut dels dos GR®

El sender de gran recorregut, GR® 10 “Sender del Mediterrani a l'Atlàntic”, abasta uns 100 quilòmetres, creuant pel límit entre les províncies de València i Castelló seguint la línia de la serra Calderona fins a la frontera amb Aragó. D'altra banda, el GR® 7 és un sender de gran recorregut que travessa de Nord a Sud l'interior la Comunitat Valenciana amb quasi 600 quilòmetres. Una vegada finalitzats els treballs d'adequació, el Comité de Senders procedirà a realitzar els controls de qualitat pertinents per donar-li el vistiplau a les actuacions i posar al dia les fitxes de totes les etapes en el buscador de senders homologats de la Comunitat Valenciana.