La FEMECV dona suport a la campanya Ruta 99 de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana ha presentat la proposta que pretén donar a conéixer els 24 municipis menys poblats.

Les poblacions de menys de 100 habitants que formen part d'aquesta ruta, a l'estil del “Camí de Sant Jaume”, són: Benillup, Benimassot, Carrícola, Castell de Cabres, Espadilla, Famorca, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Herbers, Higueras, Matet, Palanques, Pavías, la Puebla de San Miguel, Sacañet, Sempere, Tollos, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Vallibona, Villamalur, Villanueva de Viver i Villores.

La ruta compta amb una credencial que es podrà segellar en cadascun dels municipis i que suposaran recompenses simbòliques per anar superant etapes.

En la web de la Ruta 99, es detallen «els valors i atractius» de la gastronomia i patrimoni natural i històric d'aquestes localitats, així com la seua oferta de restauració i allotjament. Un projecte que sorgeix de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), amb el qual es pretén promocionar i donar visibilitat a aquests xicotets municipis que es troben en risc de despoblació.

A més, podràs trobar els senders homologats de la Ruta 99 en el nostre buscador de senders de la Comunitat Valenciana, amb el filtre de “localitat de referència” o el filtre avançat de “passa per”.

La FEMECV, de la mateixa forma que ho va fer a través de la campanya “Sentim Rural”, se suma a aquesta iniciativa i dona suport al projecte, en pro del turisme sostenible i rural en el nostre territori, com a fonament del desenvolupament socioeconòmic de l'entorn natural i dels pobles, en definitiva, de la cultura de la muntanya.