MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES EN SENDERISME

Fullet realitzat per la Vocalia de Medi ambient en col·laboració amb la Vocalia de Senders i Refugis que posa a la disposició del col·lectiu senderista una sèrie de consells útils a través dels quals gaudir de les nostres eixides en l'entorn natural sense perdre de vista la cura pel medi ambient.

Aquest és el tercer dels fullets informatiu que s'han elaborat per als esportistes de les diferents disciplines de la FEMECV, amb recomanacions en matèria mediambiental per a vetlar per la correcta pràctica esportiva.

Com indica Mayka Maya, responsable dels temes mediambientals de la federació, “La muntanya és un entorn natural, fràgil, la protecció del qual és també responsabilitat de tots els que fem ús d'ella durant les diferents activitats esportives”. Per part seua, Salvador Blanco, responsable de l'àrea de senderisme, comenta que “aquests huit consells que es proposen ens fan conscients de la cura que hem de tindre a l'hora de preparar les nostres rutes i de dur-les a terme. Com recórrer senders i camins, com respectar la flora i la fauna, així com deixar la muntanya tal com l'hem trobada, són alguns dels exemples desenvolupats en el manual”.

 

Pots consultar el Manual en l'apartat de SENDERISME.

 

En les activitats associatives i en les relacionades amb el senderisme que sorgeixen de les vocalies, es facilitarà als participants el manual en format digital perquè disposen d'ell. També en el programa de senderisme de la Diputació d'Alacant i en qualsevol altre projecte que puga sorgir en aquesta línia.