Nou vídeo per l'Orxa, a la comarca del Comtat, del cicle Fem Camí.

El recorregut senderista per l'Orxa va consistir en un traçat caminant per la via verda del Serpis, seguint l'antic traçat del ferrocarril dels anglesos fins la Fabrica de la Llum.

Una ruta de 'Fem camí' per a gaudir pas a pas del paisatge protegit del Serpis, descobrint des d'aquest poble de muntanya el castell de Perputxent a l'entrada de la vall, així com el paisatge de ribera del Serpis que ens descobreix fonts, assuts, antics baixadors i túnels recordant l'antiga via del tren d'Alcoi a Gandia inaugurada en 1892 i que es va desmantellar a la fi dels 60.

En la ruta vam tindre com a guia a Gerard Nadal del Grup de Muntanya de L'Orxa, on el president de la FEMECV, Carlos Ferrís, el vocal de Senders i Refugis, Salva Blanco i Inma Rodríguez van poder conéixer de la mà del club local els recursos naturals i culturals d'aquest paratge de l'interior de la muntanya del nord d'Alacant. La ruta va recórrer part del sender circular PR-CV 207 des de L'Orxa per via verda fins a Fabrica la Llum.

FEM CAMÍ és un cicle de 6 rutes per la Comunitat Valenciana (2 per província) en municipis de muntanya per senders homologats GR, PR o SL. El cicle compta amb la col·laboració de AVANT - Agenda Valenciana d'Antidespoblament, dels ajuntaments i clubs de muntanya locals.

Et deixem ací l'enllaç al vídeo: https://youtu.be/vEBNQVcR40A

Pròximament s'anunciarà el següent dels vídeos de senderisme i desenvolupament rural patrocinat per AVANT Agenda Valenciana Antidespoblament de la Generalitat Valenciana. Serà per els senders de Montanejos, a la comarca d'Alt Millars.