Senders afectats per l’incendi de Villanueva de Viver

Després del greu incendi que ha cremat aquests dies l’Alt Millars toca fer balanç dels senders homologats afectats pel foc.

L’incendi de Villanueva de Viver ha cremat més de 4600 hectàrees de pineda adulta d’alt valor ecològic en una zona molt volguda pels amants de la muntanya i excursionistes.

Una vegada consolidat el perímetre de l’incendi i segons els mapes disponibles s’han vist afectats un total de cinc senders homologats:

- Tres etapes del GR 160 «Camí del Cid»:

  •  
  • E01 – Límit provincial – Puebla de Arenoso
  • E02 – Puebla de Arenoso – Montanejos
  • E03 – Montanejos – Caudiel

- Una etapa del GR 7 entre Montanejos i Montán

- L’SL-CV 57 «Sender de l’Ombria» en la Puebla de Arenoso

- L’SL-CV 105 «Sendero de la Bojera» en Montanejos

També han resultats afectats altres senders no homologats d’aquests municipis.

Fins que no es puguen avaluar els danys a la senyalització i l’estat de les sendes, s'aconsella portar un mapa del recorregut i confirmar la marxa sobre tot en sendes i encreuaments de camins.

 

Des de la Vocalia de Senders i Refugis i el Comité de Senders es solidaritzem amb els amics, companys i veïns de la zona amb el nostre compromís de continuar fent esport a la muntanya i gaudir del medi ambient.

A més, des de la FEMECV recomanem mantindre la màxima precaució, especialment en la pràctica d'activitats esportives de muntanya i consultar el nivell de preemergència i de risc d'incendis forestals de la zona a visitar, així com la cura de les muntanyes i entorns naturals com a principi per al desenvolupament d'una pràctica esportiva responsable.