Valora la ruta

PR-CV 101 LOS TRES PICOS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Chera

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorrerem tres pics emblemàtics de Chera: el Pic Ropé, el Pic de las Nieves i el Pic Cinco Pinos. També podrem observar al llarg del nostre recorregut dins del Parc Natural de Chera i Sot de Chera la diversitat geològica que ens ofereixen aquestes serres.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
23,60 km
Horari teòric:
06:20:00
Desnivell de pujada:
795 m
Desnivell de baixada:
795 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2001
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Chera - Sot de Chera (Parc Natural)
  • Serra del Negrete (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Sierra del Negrete (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Chera – Abeurador barranc de la Arcolla – Pic Ropé – Pou Seco – Lloma Hoya Hermosa – Pic Nieves – Pic Cinco Pinos – Font Juanblanquilla – Castell de Chera – Chera

Descripció:

Des de la font del Barrio, als afores de Chera en el barranc de l'Aigua, prendrem direcció al pic Ropé eixint pel barri de la Solana per un camí de terra fins aconseguir la pista forestal amb un fort ascens fins a arribar a un abeurador on prendrem una sendera paral·lela al barranc de la Alcolla. Al principi travessarem camps de cultiu i després continuarem ja per terreny forestal amb un fort ascens. Travessarem una xicoteta pista i continuarem recte ascendint fins al pic Ropé i l'observatori forestal de prevenció d'incendis.

A partir d'ací caminarem per la pista planejant fins a trobar-nos amb l'encreuament de la pista Ropé. Des d'aquest encreuament caminarem 100 metres i abandonarem aquesta pista per a prendre un antic camí per la zona del pou Seco i les llomes de Hoya Hermosa fins a arribar a la pista forestal del camí de Cinco Pinos. A mig km veurem el desviament cap al pic Nieves que es troba a 800 metres.

Una vegada en el pic desfarem el caminat per a prendre de nou la pista durant 300 metres i trobar-nos amb el desviament de la senda que arriba al Pic Cinco Pinos. També tornarem arrere per a seguir per la pista forestal que ens porta a Chera durant 2 km passant per la font Juanblanquilla i després d'aquesta al castell de Chera per seguir ja en direcció a la població al costat del desviament de les cuevas de la Garita, creuarem el barranc de la Ermita i ja ens endinsem en la població de nou, per la plaça de l'Església i vagarejant fins a la font del Barrio

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents