Valora la ruta

PR-CV 173 RUTA DEL BARRANCO MORENO

Entitat promotora: Ayuntamiento de Bicorp

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

2 valoracions
Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
10,70 km
Horari teòric:
03:25:00
Desnivell de pujada:
350 m
Desnivell de baixada:
350 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-2002
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
gener de 2022
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0769-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Barranco Badio - Casa del Pino - Cruce pistas - - Fuente Seca - Enlace GR 237 - Desvío cueva Calicanto - Casa cueva de la Muda - Abrigo de la basa de Calicanto - Abrigo de los Gineses - Senda a izquieda -

Descripció:

A l'entrada del poble, podem deixar el cotxe prop del safareig en l'aparcament del passeig de l'Albercoquer. Voregem la carretera en direcció a Millares CV580, passem un primer pont i seguim fins a arribar a un tercer pont amb el senyal d'entrada al poble. Ací veurem a la nostra esquerra el punt d'inici de la senda indicada amb un pal.
La senda puja al costat del barranc i prompte discorre per uns camps de cultius. Seguim recte la senda fins a arribar a una casa barrada a la nostra dreta. Pocs metres després ens trobem amb un encreuament en el qual seguim cap a l'esquerra per a fer uns 100 metres fins al següent encreuament, on girarem a la dreta per a pujar suaument. Passarem una granja i seguirem el camí fins a una casa a la nostra dreta. En aquest punt el camí deixa de ser asfaltat. Seguim aquesta pista fins a un encreuament on un pal ens indica que seguim la senda a la dreta. Seguirem aquest camí i anirem prenent altura suaument fins a arribar a un pla en una zona arbrada.
Prompte començarem a baixar per un camí ample. Trobarem un encreuament on haurem de girar a la nostra esquerra per a baixar de forma més pronunciada. Anirem baixant fins a vorejar el barranc Moreno i finalment aconseguir el seu llit.
Creuarem el barranc i podrem pujar a la nostra dreta per a veure la Cova de Calicanto. Tornant al llit del barranc seguirem el mateix baixant sempre pel llit passant d'un costat a un altre fins finalment trobar un camí a la nostra esquerra pel qual eixim del barranc pujant lleugerament. Creuarem una pista que seguirem per l'esquerra fins a arribar a l'encreuament de camins pel qual hem passat anteriorment. Seguirem aquest mateix camí fins al nostre punt d'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.