Valora la ruta

PR-CV 230 SANTUARIO DE LA BALMA (ZORITA)

Entitat promotora: Ayuntamiento de Zorita del Maestrazgo

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

És una senda lineal, que part del Santuari de la Balma amb la seua visita obligatòria. Podrem gaudir des de la Serra dels Mollons d'unes espectaculars vistes del Cabezo Millán i del pic de l'Infern. Aquesta senda compta amb un endemisme, es tracta del Clavell de la Balma (Petrocoptis Pardoi) que creix en els abrics de les roques i actualment està protegit com a microreserva.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
12,50 km
Horari teòric:
03:50:00
Desnivell de pujada:
470 m
Desnivell de baixada:
135 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
 
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
30-05-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0519-2; 25 0519-4; 25 0520-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Les Coves Llongues (Microreserva de flora)
  • Riu Bergantes (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Creu Coberta (Santuari de la Balma) - Venta de Ciprian. - Barranc de les Covesllongues. - Collet de la Serra dels Mollons. - Cabeço Milian - Collet de l´Infern (Enlace PR-CV 245)

Descripció:

La senda comença en la Creu Coberta a l'entrada del Santuari de la Balma, prendrem el camí perpendicular al d'accés al Santuari, el que ens portarà al Mas de Ciprià, el deixarem a l'esquerra i seguirem de front fins al següent encreuament, prendrem el de l'esquerra per a baixar al llit del barranc i ens endinsarem en un congost, quasi al final ens apareixerà una senda per la dreta que prendrem per a anar remuntant el vessant i eixir al camí. Ja en el camí el prenem cap a la dreta, arribats a un encreuament seguirem pel del front fins a un altre encreuament que en fort gir a l'esquerra ens portarà fins a unes ruïnes, seguirem de front deixant diversos camins a la nostra dreta, en arribar al següent encreuament girem a l'esquerra per a tornar a girar a l'esquerra i arribar a l'encreuament del final de recorregut en el Collet de l´Infern i enllaç amb el PR-CV 245.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents