Valora la ruta

PR-CV 251 RUTA DE OTONEL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Cortes de Pallás

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda que està situada en el privilegiat entorn de la ZEC de la Serra de Martés i la Mola de Cortes. L'itinerari passa per diferents barrancs i unes impressionants formacions orogràfiques en forma de tallats i cingles; "les celles" i els "cintos/cinglos" per les quals es transita, a més del singular llogaret de Otonel amb els seus vestigis de l'època morisca.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
12,10 km
Horari teòric:
03:45:00
Desnivell de pujada:
590 m
Desnivell de baixada:
450 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0745-2; 0745-4; 0746-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Camino de la Central - Ceja de Agustín - Barranco de Bujete - Cuesta de Millares - Cuesta del Reloj - Barranco de Pariderillas - Camino de Otonel - Otonel

Descripció:

Eixim dels afores de Cortes de Pallás pel camí de la Central per una carretera en fort ascens. S'ha de ser acurat en el pas per la infraestructura elèctrica, buscant una senda que ens porta a una torre d'alta tensió en direcció E. Arribem al primer 'cinto' en la Cella d'Agustín, on la senda es fa més plana, permetent-nos unes excel·lents vistes de la zona. Anem serpentejant constantment i passarem un paratge conegut com "els escalons" per a acostar-nos entre sortints i tàlvegs al barranc de Bujete. En el barranc, la senda creua el llit i en direcció N comença amb una lleugera pujada que, cada vegada, es va fent més empinada, sobretot després de passats 500 metres on, en la part alta del barranc es gira a la dreta i s'enfila la Costa de Millares, on s'aconsegueix el punt més elevat de la ruta: 755 msnm. A partir d'ací, la major part del recorregut és en descens; passant per la Costa del Rellotge i el barranc de Pariderillas, on les marques de bestiar són molt habituals i deterioren les sendes, però el recorregut és evident. Arribarem a la intersecció del camí d'Otonel, el creuem dirigint-nos a l'esquerra per la pista descartant desviaments fins a arribar als Cerrillos per a prendre un barranc i entrar per la part nord en el llogaret d'Otonel.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents