Valora la ruta

PR-CV 282 CAMÍ DE LA SENDERA

Entitat promotora: Ayuntamiento de San Vicente del Raspeig

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
19,39 km
Horari teòric:
04:00:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Parc Hort lo Torrent
Punt d'arribada:
Encreuament Canyada Reial en Platet de Tochar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Parque de lo Torrent - Cañada Real - Bº de los Borriquen - Fuente de la Cañada Real - Camí de la Sendera - Monolito de la Sendera - Tranformador de Luz - Balsa de la Casa del Ventorrillo -, Camino de Huesca - Vial dels Holandessos - Camí del Monnegre - Rambla del Rambuchar - Cº de las Tórtolas - Cañada Real - comunidad de vecinos del pozo de San Antonio, Casa Blanca - Ermita de Nuestra Sra. del Carmen - Urbanizacion del SAbinar - Casa Esperanza - Pozo del Sabinar - Inicio Variante al Sabinar - Cº Valle del Sabinar - inicio variante a Umbría Penyes Roges - Cº a Monnegre - Platet Tochar - Tº de Xixona - Enlace PRCV 142 y final del Sendero

Descripció:

Des del Parc Hort del Torrent, en la seua entrada oriental per on passa la Canyada Reial del Camí del Palamó a Penyes Roges, s'ix del parc per un arc, passant pel pas de vianants, continuant per la de Riu Algar, passant pel Barri de la Borriquen, travessant pel carrer del mateix nom, arribant a la Font de la Canyada Reial, i fins a arribar al Camí de la Sendera.
Seguim pel Camí paral·lel fins al pas de Ras-Pas, a l'altre costat de la Sendera, passant per un monòlit a la Canyada, Monument al Pastor, i per un vell transformador deixant el Camí de la Sendera, en el següent encreuament, al costat de la Bassa del Ventorrillo, se segueix pel Camí d'Osca.
Es travessa el Vial dels Holandessos fins al Camí del Monnegre, prop de la Rambla del Rambuchar, per on passa la Canyada Reial, després prenem el Camí de les Tórtores, per a seguir després per la Canyada Reial (es pot veure un cartell de Via Pecuària).
Quan portem un poc més de 8 km. passem per l'Arc de la Urb. del Sabinar, que queda a l'esquerra. Se segueix per un carrer arbrat arribant a la Casa de l'Esperança, la qual es queda a la dta., a l'esq. està el Pou del Sabinar. Continuem passant per una lloma vorejant-la per la dta. per camí de terra, més endavant en un encreuament s'inicia la variant 1ª a la Finca del Sabinar.
Seguim pel camí paral·lel a la rambla de la Mosca, principal de la Vall del Sabinar. A pocs metres s'inicia la variant 2ª a l'Ombria de Penyes Roges.
Continuem ascendint travessant tota la Vall del Sabinar (actualment un projectat Camp de golf) pel camí que discorre per la solana de Penyes Roges cap al lloc de Platet Tochar, des d'aquest alt s'inicia el descens pel mateix camí principal ja per Tº de Xixona, a escassos metres es bifurca en dues rutes, punt final de la senda i que serveixen d'enllaç (Opcional) amb la senda PR-CV 142 'Xorret de Catí – Platja de S. Juan en el Caseriu de Monnegre .
Variant 1ª: 2.350 ms
En el punt indicat més amunt on s'abandona la Canyada Reial es pren a la dta. l'antic camí a la Finca del Sabinar, passant per l'entrada principal de la finca, vorejant-la per la part dta. fins a una antiga bassa de reg.
Seguim per una prolongada pendent que enllaça de nou amb la senda principal en el camí de la part superior de la solana de Penyes Roges.
Variant 2ª: 4.170 ms.
Creuant el Barranc de la Mosca, a l'esq. seguim aigües amunt pel marge dret i passem per les Mines d'Ocre, se segueix per Camí de terra en direcció a Casa Xirau, vorejant la tanca de la finca i deixant-la arrere per a passar per les Cotes menors de Penyes Roges.
Seguint una sendera passem per un aqüeducte, seguim a l'esq. i després en un gir brusc a la dta. per a iniciar la pujada al Collado de la Mosca o de Penyes Roges-Escobelleta, quan arribem al serral hi ha la possibilitat d'ascendir a tots dos cims, L'Escobelleta a l'Esq. i els Penyes Roges a la nostra dreta.
Seguint per la senda passarem prop d'una Casa que queda a l'esq. per a desembocar a la Senda principal en el Platet Tochar.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents