Valora la ruta

PR-CV 305 BARRANC ELS MOLARS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Vallada

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
8,20 km
Horari teòric:
02:40:00
Desnivell de pujada:
350 m
Desnivell de baixada:
260 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2009
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0794-1; 0794-3; 0794-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Inicio enlace camino de la Maravilla con el Bco. de Tarrassos – Camino del barranco de Tarrassos – Confluencia Bco. de Tarrassos y Bco. Pereta – Loma tallada – Casa de la Maravillosa – Mirador del Bco. de Boquilla – Cordell de la Plana – Inicio en enlace

Descripció:

Iniciem el recorregut direcció N des de la mateixa gasolinera de l'entrada a la població, creuem el pont que hi arriba i que travessa el riu Canyoles, fins a arribar a una rotonda en la qual farem un canvi de sentit i per un camí paral·lel al que veníem, descendim al llit del riu, que seguirem en sentit ascendent, albirant el canyar i els baladres com a vegetació de ribera. A uns 650m, hem de desviar-nos direcció N, seguint les indicacions del Corral del Rei, travessant una zona de cultiu, predominantment tarongers. Continuem recte fins a aconseguir la unió amb el GR- 237 i creuarem per davall del pont de la via fèrria i seguidament deixarem el tram coincident, per a seguir paral·lels uns metres a la via i desviar-nos una altra vegada direcció N, continuant per camps de tarongers, fins a arribar al senyal que indica la desviació al Corral del Rei, després arribem a la casa de la Solana i depòsit.
Comencem el tram circular al costat d'un depòsit d'aigua, situat en la franja del terreny forestal amb l'agrícola. Una vegada iniciat el recorregut a uns 200m, la senda es bifurca i pots anar a la dreta per la lloma del Molar o a l'esquerra pel barranc del Molar.
Prenem la senda de la lloma del Molar a la Plana, i comencem a ascendir per la divisòria entre el Barranc del Molar i el Barranc que se'ns queda a la dreta. El pendent és prou suau, la vegetació es nota que està en fase de recuperació a causa dels devastadors incendis patits en la zona (tram amb prou senyalització horitzontal, pel fet que la vegetació ací no és molt frondosa i pots eixir-te del recorregut).
Només remuntar la lloma, enllacem amb el camí que es va fer per a la repoblació, i el seguim fins a arribar a la Plana (encreuament del camí vell d'Enguera, tallafocs de la Solana i senda Barranc del Molar). Des d'aquest punt es pot observar la serra d'Enguera.
Ara prenem direcció SO per l'interior del tallafocs de la Solana, per l'obertura d'un tram de senda, i a uns 500m ens desviem direcció SE i eixim del tallafocs, per a iniciar el descens per la senda del Barranc del Molar. 
La senda transcorre paral·lela al barranc i la vegetació és més frondosa (és la part de la senda de més valor natural per l'enclavament del barranc i la diversa vegetació). Primer passem a través de coscojars, després descendim en fort pendent fins a creuar el barranc i continuem descendint passant per antics bancals replets de pins (tram compromés que precisa un constant manteniment perquè la vegetació pot ocultar ràpidament la senda), més tard tornem a creuar el barranc, eixim de la pineda i a continuació la senda passa per una zona més degradada, per a aconseguir la bifurcació amb la senda de la lloma del Molar i l'inici de la senda (fi de la circular). Continuem i després d'uns 200m, finalitzem el recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.