Valora la ruta

PR-CV 385 SENDA MALOS PASOS - UMBRÍA BALLESTEROS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Chiva

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Llarg recorregut circular per la Serra de Xiva que ens condueix per la Senda de Mals Passos i pel barranc de Ballesteros, una zona d'ombria amb enormes pins i envoltat d'una exuberant vegetació.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
31,50 km
Horari teòric:
08:40:00
Desnivell de pujada:
900 m
Desnivell de baixada:
900 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2010
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0721-1; 0695-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Chiva (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Estación Ferrocarril de Chiva - Fuente de Vista Alegre - Collado Royo - Corral del Gato - Fuente Umbría - Barranco de Ballesteros - Los Parapetos

Descripció:

S'ix de l'estació de RENFE, a Chiva, per a arribar a la font de Vista Alegre i des d'allí al Collado Royo. Se segueix per l'assegador de Cutanda fins a empalmar amb el de les Eres i després pel de Cova Morica.
Poc abans d'arribar a la font Incolla girem a la dreta per a baixar al barranc Gran i posteriorment pel de Ballesteros fins a l'abeurador de l'Alamillo per a arribar al Corral de Gato on es tanca un bucle del sender pel que podem tornar a Chiva o seguir fins a la fuente Umbria, descendir al barranc i pujar als Parapetos des d'on, per la senda de Malos Pasos, tornarem al camí de l'Umbria i una altra vegada al Corral del Gato.
Ara pels camins de Font Corachán i Font de la Murta arribarem a l'assegador de Cutanda que ens porta al camí de Pizarro i, per a acabar, baixem sobre roques fins a la font de Vista Alegre, i de nou a l'estació.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.