Valora la ruta

PR-CV 445 SENDERO DEL SEGUILI

Entitat promotora: Ayuntamiento de Benidoleig

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
11,68 km
Horari teòric:
04:05:00
Desnivell de pujada:
470 m
Desnivell de baixada:
470 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Benidoleig
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2016
Data Resolució Registre Públic:
01-09-2016
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Ajuntament de Benidoleig – Lloma de la Cova – Fonteta del Marqués – Mirador senda de les Voltes – Urbanización 'Aldea de las Cuevas' Barranc de la Buscana – Ca'l Durá – Pinar del Raspa – Mirador del Badall del Gat – Clot de l'Arena, Camí de les Alcudies – Pou de les Mules – Ajuntament de Benidoleig

Descripció:

Des de la plaça del País Valencià – carrer la Raconà, on es troba l'inici de senda es discorrerà, en sentit de la marxa, pel carrer Raconà, passant per davant de les escoles noves i seguint fins al Banc Sabadell. En aquest punt es prendrà la vorera del Carrer La Mar, fins a la meitat del carrer, on existeix un panell de direcció que indica l'accés a la pujada.
Després de l'accés per una via de servici, propietat pública, es passa per el costat de la central de telefònica, en l'entroncament amb la carretera de pujada a les urbanitzacions 'Racó del Silenci' i 'Aldea de les Coves'. Seguint per aquesta carretera, es passa per davant del dipòsit rectangular, que subministra aigua potable a la urbanització, i seguint més endavant, existeix un panell de direcció on anem directe fins al Mirador de la 'Lloma de la Cova'; en aquest mirador es pot observar tota la vall que conformen els pobles veïns, el castell de Dénia i el Mediterrani.
Des d'aquest punt se segueix per la senda, passant prop d'un altre dipòsit d'aigua potable, cridat col•loquialment com el 'dipòsit redó'. Seguint per la senda, arribem al camí asfaltat d'accés al dipòsit i més endavant, a l'entroncament amb la carretera de la Buscana i a uns 50 metres, existeix un panell de direcció cap a la 'Fonteta del Marqués' i passant per davant d'aquesta, seguim en direcció a la senda de 'les voltes', per mitjà de sendes i camins de terra.
En la senda de 'Les Voltes' accedim a l'ascensió de la senda fins a la urbanització 'Aldea de les Coves', passant per davant del mirador de 'les Voltes' i que després de recórrer per algunes dels seus carrers, arribem a el 'barranc de la Buscana'. En direcció a el 'Ca'l Durà', passant per un carrer de la urbanització i després per el camí de terra, on existeixen trams asfaltat accedim a l'antiga masia denominada 'Ca'l Durà'.
Des del punt més alt de la senda, 'Ca'l Durà', seguim per un camí de terra a cercar l'entroncament que la carretera de pujada a la urbanització 'España la Vieja', fins a trobar el panell de direcció cap a la senda de la 'pineda de l'Espina'. Des d'aquest punt i zigzaguejant per senders i camins de terra, arribem a la senda denominada 'Badall del Gat' i recorrent uns 250 m. arribem al mirador de el 'Badall del Gat' i al 'forn de calç' restaurat i condicionat.
Seguint per la senda del 'Badall del Gat' descendint de manera zigzaguejant arribem a una antiga pedrera d'arena, denominada 'Clot de l'Arena'. Una vegada en el 'Clot de l'Arena', seguim per camí de la 'Cova de Baix' fins a el camí dels 'Rotes' i pujant per est arribem al denominat 'camí de les Alcúdies', on ja comencem el descens fins a l'inici del cas urbà.
En l'inici del casc urbà, es troba el 'Pou de les Mules', punt des del qual començàrem el recorregut per l'interior del casc urbà. S'accedeix per el 'Carrer del Pou' fins a en entroncament amb el carrer Pare Caselles, en direcció Carrer Colón. Discorrent pel carrer Colón i després pel carrer Sant Vicent, passem per davant de la Plaça de les Malves, on es pot observar l'antiga presó i part del que era la 'Senyoria'. Seguint pel Carrer Sant Vicent i després pel carrer Murillo, arribem al punt més alt del casc urbà, denominat com la 'Penya'. En direcció al carrer Concòrdia, passem per davant de l'antiga 'Senyoria' i seguint pel carrer Concòrdia, passem pel carrer Velázquez i finalment arribem davant de l'Església Parroquial 'Santíssima Sang', per a després passar pel carrer Mare Elisea Oliver, més comunament coneguda com el 'carreró'. Des d'allí entronquem amb el carrer Gabriel Miró en direcció a la 'costereta' i després pel carrer 'costereta' fins a arribar a el 'Carrer del Repeu'. Una vegada en aquest carrer s'accedeix a la plaça del País Valencià, on es troba l'Ajuntament i és el punt d'inici del sender.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.