Valora la ruta

PR-CV 456 RUTA DEL AZUD

Entitat promotora: Ayuntamiento de Tuéjar

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
13,80 km
Horari teòric:
04:20:00
Desnivell de pujada:
425 m
Desnivell de baixada:
425 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-2021
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0666-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
  • Nacimiento del río Tuéjar (Paratge Natural Municipal)
  • Riberas del río Tuéjar (Microreserva de flora)
Punts directrius:

Ermita de la Purísima – Fuente Saz – Azud de Tuéjar – Pinturas rupestres Corrales de Silla – Desvío Nevera – Mirador Del Azud - Azud de Tuéjar - Desvío presa romana -

Descripció:

Eixim de Tuéjar i prenem el carrer i després camí del de la Font Saz fins a arribar a la font. En el recorregut coincideixen el PR-CV 93.1 i el PR-CV 458. Travessem el riu Tuéjar per a continuar al costat del seu marge dret fins a arribar a l'Àrea Recreativa de l'Assut de Tuéjar, passant primer pel Molino Marco. De l'àrea Recreativa de l'Assut, seguim fins a l'Assut, des d'on ens dirigirem a prendre el Camí de Arquela passant pels Corrals de Silla on podem visitar les pintures rupestres. Continuem pujant pel Camí de Arquela. Una mica més endavant, el PR-CV 458 ens abandona pel Camí del Barranc del Frare. Nosaltres continuem pel Camí Arquela fins al desviament de la Nevera que podem visitar ja es troba a escassos 100 metres més endavant. El PR segueix en forta pujada pel que ara es denomina Camí de la Solana, fins a l'encreuament del Camí de Andariel on deixem el Camí de la Solana, i per la nostra dreta seguim fins a l'encreuament del Mirador de Migdia (podem acostar-nos a visitar el mirador que es troba a 800 metres).

Seguim ara continua en baixada pel Camí del Mirador. Poc després del desviament del Mirador, ens abandona el PR-CV 93.1 per la nostra esquerra, nosaltres continuem cap a l'Assut de Tuéjar, passant primer per l'alberg i el restaurant. En l'Assut, girem a la nostra esquerra per a seguir cap a Tuéjar, per la riba esquerra del riu Tuéjar, passant al costat de la piscifactoria i el Pou Calder. Seguim fins al desviament de la Presa Romana, des d'on tornarem a Tuéjar per l'antic Camí Reial, que entra al poble junt a la carretera CV-35 fins arribar de nou a l'ermita de la Puríssima Concepció.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents