Valora la ruta

PR-CV 463 LA HOZ DE ZARRA

Entitat promotora: Ajuntament de Zarra

Estat de l'homologació: En vigor

1 valoració
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
12,00 km
Horari teòric:
04:05:00
Desnivell de pujada:
505 m
Desnivell de baixada:
505 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2021
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0768-1; 0768-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Zarra - Cueva de la Carabina – Sima de la Zorra – Hoz de Arriba – El Carrascón - Hoz de Abajo, Casa Sanjurjo - Charco del Infierno – Antigua Calera – Zarra

Descripció:

El recorregut comença en la mateixa plaça del poble. Eixirem en direcció Nord, seguint els senyals fins a la part alta del poble. Una vegada allí pujarem per un tram amb escales fins trobar el punt d'enllaç de la ruta circular. En aquest punt seguirem a la nostra esquerra, en direcció Sima de la Zorra, difícil de visualitzar. Una vegada en l'avenc, realitzarem un gir brusc a dreta, en direcció Oest, fins aconseguir un camí sense asfaltar que ens portarà en direcció sud, fins a creuar el tallafocs, a partir del qual prenem direcció sud-oest fins arribar al Carrascón.
Continuem direcció nord, per girar a la dreta pel camí que envolta el Puntal. Seguim per camí arribant en breu a unes antigues ruïnes, 'La Barraca de los Medina'. Pocs metres després, ens trobem amb una senda que ix a dreta per la qual continuarem en sentit descendent. Seguim en direcció Oest, fins a arribar a un xicotet encreuament de sendes, on continuarem a esquerra. A pocs metres passem per davant de la Cova de Vallés. Passem per un xicotet serral. En aquest punt, comencem a descendir en direcció Nord fins a aconseguir la Hoz de Abajo. Arribem a la Hoz de Abajo on se situa la Casa de Sanjurjo, per la qual passarem fins a arribar a l'antic Canal. El sender en aquest punt discorre per dins del canal fins a uns escalons on deixem el canal. Seguirem per una senda en sentit ascendent fins a arribar a un encreuament de sendes per a continuar a l'esquerra, per una altra senda que ja no deixarem fins a quasi el final. En breu passem pel desviament de la Cova de las Grajas, i continuem altres 2.500 m fins a passar pel Barranc de l'Aigua. Continuant recte arribem al punt d'enllaç de la ruta circular. A partir d'aquest punt seguim pel mateix camí de l'inici per a tornar a la Plaça.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.