Valora la ruta

PR-CV 465 SENDER DEL BADALL I LES FONTS DE LES PENYES BLANQUES

Entitat promotora: Ajuntament de Benigembla

Estat de l'homologació: En vigor

1 valoració
Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
13,30 km
Horari teòric:
05:00:00
Desnivell de pujada:
790 m
Desnivell de baixada:
790 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
4
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2021
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0822-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Camí de Benigembla a Penya Blanca - Font de Baix - Font de Dalt - Senda les Ombries - Els Maquiets - Els Corrals - Badall - Font de les Penyes Blanques

Descripció:

Comencem en la senda a la dreta del panell inici, aquesta ens portarà fins a la Font de Baix i la Font de Dalt. Continuem ascendint fins a enllaçar amb una pista forestal que ens guiarà sempre en sentit ascendent fins al desviament de la senda de l'Ombria, a l'esquerra, just en passar una casa amb un clos. Seguim per aquesta senda entre trams de pedreres i boscos de carrasca, fins a enllaçar amb una altra pista forestal la qual continuarem uns 500 m, on ens desviarem a la dreta per una altra pista, passant pel costat d'una casa, just a l'esquerra ix la senda que ens portarà fins a els Corrals de Dalt, i el Badall. Superarem la zona del Badall amb l'ajuda de cadenes i estreps, ascendint fins a creuar-nos amb la senda que prendrem cap a la dreta per al nostre retorn, ja per la part alta dels Penyes Blanques. Aquest tram de la senda té una distància de 3.5 km, fins a arribar a l'encreuament que ens guiarà a través del Barranc del Cocoll fins a la Font dels Penyes Blanques. Des d'ací prendrem el retorn per la pista forestal fins a arribar de nou al desviament d'aquesta que ens portarà fins a la Font de Dalt, la Font de Baix i l'inici de la Sendera.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.