Valora la ruta

SL-CV 113 CORDEL DE CASCANT

Entitat promotora: Ayuntamiento de Villena

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta el principal interés de la qual és que ens permet connectar amb tres PRs i ens puja a l'alt de la serra fent-nos gaudir de boniques vistes.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
8,60 km
Horari teòric:
02:40:00
Desnivell de pujada:
385 m
Desnivell de baixada:
75 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
25-07-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0820-3; 0846-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Alt de la Gralla (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Alt de la Gralla (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Els Alforins (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Enlace PR-CV 312 - Cruce CV-81 - Camí De Cascant - Barranc de Pons - Cruce PR-CV 171 - Enlace PR-CV 197

Descripció:

Ens situem en l'enllaç amb la sender PR-CV 312, sota el Portixol, Camí de la Calera. En aquest punt, s’inicia un camí cap al nord-oest, que és el camí vell de Caudete, i un altre cap al nord-est, camí que seguirem al llarg d'un quilòmetre fins a arribar a la carretera CV-81 i enllaçar amb el cordal.

Aquesta carretera uneix les poblacions de Villena i La Canyada , poc abans del polígon industrial de Canyada. La creuem a l'altura del quilòmetre 41,270 i seguim cap al nord pel Camí de Cascant, que té el ferm asfaltat. Mes avant ens trobem l'encreuament amb el Camí de Caudete i el Mas de Dins o Casa de los Mudos. Pou/Aljub. Ací el camí es converteix en pista de terra i no canvia de direcció.

Ascendim suaument cap a la serra. Uns dos quilòmetres després de l'encreuament, la pista de terra ampla i amb bon ferm, dona un gir de quasi 180°. És ací on el nostre camí, que segueix rumb Nord, canvia de ferm, i la pista es converteix en un camí més estret si bé encara còmode de caminar.

Caminem prop del Barranc de Pons pel seu marge dret, es converteix en la senda de Cascant. Ara presenta més pendent i remunta la lloma pel seu vessant occidental fins a arribar a la zona més alta de la serra. Ací comença a anar pla.

El sender tendeix ara al nord-est baixant suaument fins a un serral on veiem un altre encreuament de senders. Cap a l'oest baixem cap a Villena i cap a l'est anem al PR-CV 171 i el paratge dels Calderons.

De nou canviem de direcció girant cap al nord-oest i pujant cap al cordal de la serra. En poc més de mig quilòmetre estem contemplant la zona dels Alforins i un senyal ens marca que hem arribat al PR-CV 197 i final del nostre recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents