Valora la ruta

SL-CV 115 RUTA SALADA

Entitat promotora: Ajuntament de Montesinos

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

L'encant d'aquesta ruta és visitar la llacuna salada de Torrevieja, que constitueix el Parc Natural. El recorregut transcorre entre camps de llimes i palmeres.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
3,40 km
Horari teòric:
00:45:00
Desnivell de pujada:
20 m
Desnivell de baixada:
20 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
06-07-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0914-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Lagunas de la Mata y Torrevieja (Parc Natural)
Punts directrius:

Plaza del Ayuntamiento - Calle Santos Médicos - Laguna de Torrevieja - Mirador de la Laguna - Avenida de la Marquesa

Descripció:

El sender comença al costat del panell d'inici que es troba davant de l'església i Ajuntament. És un recorregut circular i encara que es pot realitzar en qualsevol dels dos sentits, es recomana fer-ho en el sentit de les agulles del rellotge.

Prenem doncs la nostra esquerra si mirem de front el panell informatiu del sender, a uns 20 metres tenim un encreuament de carrers en el qual nosaltres prenem el de la dreta que és el carrer Santos Médicos. Aquest carrer el continuem cap als afores de la població, on trobem un senyal vertical del sender que ens indica que seguim de front, continuem per un camí asfaltat entre camps de cultiu, el camí fa un suau gir a la dreta, passem per la planta de tractament d'aigües residuals i al poc acaba l'asfalt, el camí fa un gir a l'esquerra en descens.

Al poc veiem el clos del parc natural amb un panell informatiu, en aquest punt ja és visible la llacuna de les Salinas, prenem el camí que per la dreta va paral·lel al clos del parc ara en pla, arribem a una zona més ampla on es troba el mirador.

En aquest punt tal com ens indica la senyalització vertical prenem el camí de la nostra dreta, al poc el camí fa un gir a l'esquerra i continua recte, a la nostra dreta el camí limita amb un camp de palmeres. Arribem a un encreuament on prenem el camí de la dreta en direcció Nord cap a la població.

Arribem a un encreuament de nou on prenem la nostra dreta ara ja sobre camí asfaltat entre cultius de llimes. Lleguem a un encreuament en el qual prenem el camí de l'esquerra també asfaltat i que ens condueix de nou a un encreuament de quatre camins on prendrem el ramal de l'esquerra que ens conduirà directament fins a l'entrada de la població en la carretera CV-943 situada en la Avd. de la Marquesa, carrer que seguirem per la seua vorera dreta fins a arribar a l'Ajuntament lloc des d’on hem iniciat el recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.