Valora la ruta

SL-CV 86 RUTA DE LOS HORNOS DE YESO

Entitat promotora: Ayuntamiento de Villena

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
6,40 km
Horari teòric:
01:45:00
Desnivell de pujada:
80 m
Desnivell de baixada:
80 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
17-12-2007
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0845-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Paraje los Tejares - Camino Casa de Rafael Herrero - Cruce CV 81 estación Eléctrica - Camino de los Yesares - Cabezo Redondo (yacimiento arqueológico) - Senda a los Hornos de Yeso - Hornos de Yeso - Planta de Residuos - Casa Rafael Herrero - Paraje los Tejares

Descripció:

El sender s’inicia al paratge de la Tejera per on passa la Via Verda del Cigala a uns 1,5 quilòmetres de Villena. Es pren la direcció N pel Camí de Casa de Rafael Herrero, fins a arribar a la Carretera CV-81 en el seu punt quilomètric 48,700. Una vegada creuada la carretera, seguim en la mateixa direcció tenint a la dreta el polígon industrial “El Rubial” i l'estació elèctrica, pel camí dels Yesares que ens conduirà fins a l'encreuament amb el Corriol, on prendrem a la dreta passant pel Cabezo Redondo on trobem un jaciment arqueològic (tancat), girem a l'esquerra per a prendre la senda que discorre per les faldes del Cabezo de las Cuevas, fins als Hornos de Yeso. Prosseguim circumdant el Cabezo fins a arribar a l'encreuament del camí que porta a la Planta de Residus Urbans la qual creuem per a prendre a l'esquerra el camí i corriol que continua circumval·lant el Cabezo fins a trobar-nos de nou amb el camí que portàvem des de la Carretera CV-8, el qual continuem fins a arribar de nou al Paratge de la Tejera.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.