Valora la ruta

GR 37 E03 ALPUENTE - LA YESA

Entitat promotora: S.M. Societat Excursionista de València Guaita

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

La tercera etapa del GR 37 recorre canyades per on transhumaba el bestiar. Passarem pel Cabezo i la font del Cabezo, safaretjos, llogarets abandonats, cases de cultiu, corrals de bestiar, camps dedicats a les carrasques truferas i arribarem fins a la població de la Yesa, una ruta molt variada i atractiva.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
9,10 km
Horari teòric:
02:35:00
Desnivell de pujada:
330 m
Desnivell de baixada:
270 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2020
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Alpuente - La Hortichuela - Fuente El Cabezo - Teuleria i ermita de Sant Joan - Font de la Virgen del Carmen - La Yesa

Descripció:

En eixir d'Alpuente seguim un camí amb un pronunciat descens cap al profund del barranc (Sud), passant per la creu i arribant, després de passar pel llogaret de la Hortichuela (deshabitada i en ruïnes). Arribem al llit del barranc del Reguero el creuem i cerquem el camí del Cabezo, durant un curt tram el camí va cap al Sud i després es desvia cap a l'Est i posteriorment torna al Nord, comencem a pujar el tram mes exigent en direcció a la font del Cabezo amb una aigua fresca, després anirem cap a la Yesa, sense tant desnivell, i passarem per la Tejería , l'ermita de Sant Joan i la de Sant Roc posteriorment per la font del Carmen ja a pocs metres de la fi de recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.