Valora la ruta

GR 37 E04 LA YESA - LA TORRE

Entitat promotora: S.M. Societat Excursionista de València Guaita

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
15,30 km
Horari teòric:
04:35:00
Desnivell de pujada:
450 m
Desnivell de baixada:
290 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2020
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-4; 0638-2; 0638-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sabinar de Alpuente (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sabinar de Alpuente - Alto Turia (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

La Yesa - Fàbrica de aiguardent - Fuente Bayo - Sabina - La Cuevarruz - Gamellones - Pozo Marín - Cañada Pastores - La Torre

Descripció:

Comencem a la Torre, en la Font del Carmen, creuem la població en direcció a Higueruelas, una vegada en l'altra eixida de la població, ens dirigim a la Font la Rambla, seguim, passem al costat d'una fàbrica aiguardent en ruïnes, continuem cap a la font del Bayo o Vayo, seguim una pista per a més endavant agafar una senda que ens porta a creuar la pista d'un aeròdrom i tallafocs, fins a arribar al corriol d'Alpuente, després ens dirigim cap a la font de Palacio i La Cuevarruz, passem al costat d'una savina de copa quadrangular, a continuació creuem el camí de Vallunquer, passem al costat de l'abeurador-font Palacio, ens dirigim per una senda al començament del bc. Ballesteros, sense creuar-lo, ens dirigim cap a l'esquerra envoltant la muntanya de la Pedrosa, seguim la senda pel bc. Ballesteros fins a quasi arribar al llogaret de la Cuevarruz, creuem el poble i ens dirigim a Casas de Arriba, totalment abandonat, girem a l'esquerra per a passar al costat d'un vèrtex geodèsic en direcció a un creu de fusta de la Canal i la Font-abeurador de los Gamellones, una vegada ací el sender coincideix amb el PR-CV 331, ens dirigim a Pozo Marín, després passem al costat dels corrals de Pinazo que deixem a la dreta, continuem per la pista fins a arribar a un encreuament en el qual ens trobem el pal del PR-CV 331 i el navajo de Pinazo a la nostra dreta, ens dirigim feia la Canyada Pastors, als pocs metres d'agafar aquesta pista, tenim una senda a la dreta marcada amb una estaca o balisa, seguim per aquesta senda, que després enllaça amb una pista, fins a arribar a la Canyada Pastors, ací podem deixar un moment el traçat del GR per a acostar-nos a contemplar La Juana, savina catalogada monumental, tornem sobre els nostres passos i ens dirigim feia el llogaret de la Torre, on finalitza l'etapa.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents