Valora la ruta

GR 7 E36 ANDILLA - CHELVA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

El nostre recorregut transcorre per trams de pista, antigues sendes i camins de comunicació entre Andilla i Chelva a més d'alguns trams per l'interior de la rambla d’Alcotas.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
25,90 km
Horari teòric:
08:10:00
Desnivell de pujada:
625 m
Desnivell de baixada:
1.115 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Andilla  
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-4; 0639-3; 0666-2; 0666-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
  • Rambla de Alcotas (Microreserva de flora)
Punts directrius:

Andilla – La Pobleta – Corrals d’Ubiela – Camí de la Torda – Trinxeres – Alcotas – Rambla d’Alcotas – Font de la Gitana - Chelva

Descripció:

Partim al costat del safareig públic vagarejant fins a la travessia de la Creu Roja on prenem una senda en descens per a creuar el pont medieval, passar per l'antic molí i ascendir fins a la creu de la Horca. Ens dirigim cap al llogaret de la Pobleta que travessem per buscar la carretera i prendre el desviament en els corrals d'Ubiela on s'inicia l'ascens per un camí que es convertirà en senda.

Creuem més avant el barranc de la Torda i seguim per camins fins a creuar-nos amb la pista que porta al cerro Nevera. Arribem a la central del parc eòlic Cerro Nevera i prendrem una senda en direcció a la font Torda. Continuem a través de pinedes i per un camí. Just abans d'arribar a la carretera CV-345 ens trobem amb una sèrie de trinxeres recuperades de la Guerra Civil. Travessem la carretera i al cap de poc prenem un camí de terra que va paral·lel al llogaret d'Alcotas que abandonarem per a endinsar-nos en la rambla del mateix nom.

A partir d'ací el nostre sender va serpentejant, entrant i eixint de la rambla prenent trams de pista forestal que ens dirigixen cap a la població de Chelva. Abans prenem un xicotet desviament per a visitar la font de la Gitana i després per la plaça de bous entrar l'en el nucli urbà de Chelva.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents