Valora la ruta

GR 7 E37 CHELVA - BENAGÉBER

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Des de Chelva transitarem pel seu barri antic per a abandonar la població en direcció al riu Tuéjar per a creuar-lo i dirigir-nos cap a la Mozaira i l'antic llogaret de Bercuta per antics camins i sendes. Des d'aquest punt descendirem fins a trobar-nos amb el llit del riu Túria i des d'ací començar la nostra marxa fins a Benagéber.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
16,80 km
Horari teòric:
05:40:00
Desnivell de pujada:
800 m
Desnivell de baixada:
520 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0661-1; 0666-2; 0666-3; 0666-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Alto Turia (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
Punts directrius:

Chelva – Àrea recreativa Molino Puerto – Pont de la Mozaira – Bercuta – Riu Túria - Barchel – Ermita de San Isidro - Benagéber

Descripció:

Ens endinsem en el barri històric de Chelva fins a arribar a l'àrea recreativa del Molino Puerto al costat del Riu Tuéjar. Ara, junt camps de cultiu, el camí es convertix en senda fins al pont de la Mozaira on podem observar el riu encaixonat.

Iniciarem l'ascens fins a trobar-nos de nou amb el camí de la Mozaira. Més endavant seguim pel camí de Bercuta fins al llogaret del mateix nom. Prendrem el camí de Barchel i la senda que baixa fins al llit del riu Túria que travessarem per un pont penjant. Ja en pista de l'embassament de Benagéber, a l'altura dels Chorros de Barchel haurem de desviar-nos en fort ascens fins al llogaret de Barchel. A partir d'ací caminarem per senda i terreny forestal fins al camí de los Visos per a seguir una pista forestal en direcció a l'ermita de San Isidro i el poble de Benagéber.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents