Valora la ruta

GR 7 E38 BENAGÉBER - CHERA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Etapa que unix les poblacions de Benagéber i Chera ascendint a la lloma de los Visos i després a les llomes de l'emblemàtic pic Ropé gaudint d'unes fantàstiques vistes. La baixada fins a Chelva es realitza pel bonic barranc de l'Aigua.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
26,60 km
Horari teòric:
08:00:00
Desnivell de pujada:
605 m
Desnivell de baixada:
745 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0666-3; 0694-1; 0694-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Alto Turia (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
  • Chera - Sot de Chera (Parc Natural)
  • Serra del Negrete (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Sierra del Negrete (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Benagéber – Enllaç etapa GR 7 – Coll de Nieva – La Ceja, corral del Alto – Llomes del Ropé (enllaç PR-CV 101) – Barranc de l'Aigua (enllaç SL-CV 131) – Font Gabriel – Font del Barrio (enllaç PR-CV 101 y PR-CV 102) – Chera

Descripció:

Eixim de Benagéber seguint el traçat de l'etapa anterior fins a l'encreuament de les dos etapes. Ara, continuem rectes passant per la casa de Mingo i pujant cap a la casa i la lloma de los Visos. Baixem cap al coll de Nieva i continuem descendint per la pista fins al mas de Cervera i la font de Chelva.

Comencem la pujada cap al corral del Alto i continuem a la cella del Mas del Pinar per l’assegador amb vistes del pic del Remei d'Utiel a la nostra dreta i el pic del Remei de Chelva a la nostra esquerra. Finalment, arribem a la part més alta del recorregut en la majada dels Borregos.

Iniciem la baixada pel barranc de l'Aigua seguint el camí del Repetidor. La senda passa per davall de la formació geològica de les Dolomies i continua pel barranc passant prop de la font Gorda i per la font Gabriel per a arribar a Chera pel frondós paratge de “La Selveta” entrant per la font del Barrio fins a l'ajuntament.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents