Valora la ruta

GR 7 E39 CHERA - SIETE AGUAS

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Etapa entre Chera i Siete Aguas visitant el bonic salt d'aigua del Chorrero de la Castellana i els paratges d'interés geològic del parc natural de Chera-Sot de Chera. En el tram final recorrerem algunes de les fonts de Siete Aguas com La Vallesa, Papán, la Gota i el Garbanzo.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
21,00 km
Horari teòric:
06:35:00
Desnivell de pujada:
650 m
Desnivell de baixada:
595 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-2; 0694-4; 0720-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Chera - Sot de Chera (Parc Natural)
  • Serra del Negrete (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Sierra del Negrete (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Chera – Font del Rodenillo – Chorrero de la Castelllana – Pont riu Reatillo – Mirador embassament Buseo – Corral de la Cargaera (la Madroñosa) – Casa de Carpinteros – Prado Juana – Font de la Vallesa – Font Papán – Font del Garbanzo – Siete Aguas

Descripció:

Eixim de Chera en direcció sud pel camí de la Madroñosa passant per l'ecoparc. Després de dos quilòmetres per pista agafem a la dreta la senda de la font del Rodenillo. Passada la font, el sender baixa fins al barranc de la Umbría de la Sima on un curt desviament de 100 metres ens acostarà a contemplar el bell salt d'aigua del Chorrero de la Castellana.

Continuem el sender i arribem de nou a la pista prop del pont que travessa el riu Reatillo. Passat el pont un desviament de 250 metres ens porta a l'àrea recreativa de la font Romero. Seguim per la pista que puja cap a la serra del Burgal passant pel corral de la Cargaera en el paratge de la Madroñosa. Passem per davall dels tallats de l'alt del Burgal i de l'alt de Santa María entre camps de secà. Deixem la pista i agafem el camí que passa al costat de la casa de los Carpinteros i el corral de Margarita. Arribem al bonic paratge de la casa de Prado Juana i eixim a la pista que per l'esquerra ens portarà fins a l'àrea recreativa de la font de la Vallesa. Creuem la rambla i seguim per un sender que ens porta a la casa de la Vallesa. Passem entre vinyes per a agafar el sender de la Coneja que passa per la rambla de la Vallesa. Eixim a una pista per la qual pugem durant menys d'un quilòmetre fins que arribem a una senda a la dreta. Esta senda ens baixa fins al barranc i la font Papán. Arribem al poc a l'entrada de Siete Aguas passant per la font de la Gota i la font del Garbanzo.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents