Valora la ruta

GR 7 E41 CAMPAMENTO TABARLA - CORTES DE PALLÁS

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Etapa entre el Campament de Tabarla i Cortes de Pallás en la qual pugem a la Serra Martés pròxims al pic Ñoño baixant després fins a Venta Gaeta per a fer una altra ascensió a la Mola d’Albéitar. En el seu tram final recorrerem el tram de la carretera que porta a Cortes de Pallás travessant el seu embassament per un pont i un túnel.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
26,40 km
Horari teòric:
08:50:00
Desnivell de pujada:
1.035 m
Desnivell de baixada:
1.090 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0720-4; 0745-2; 0745-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sierra de Martés y el Ave (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierras de Martés y el Ave (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Tabarla (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Campament Tabarla – Corral de Nicanor – Coll Rodeno – Venta Gaeta - Mola de l’Albéitar – Pont embassament Cortes II – Cortes de Pallás

Descripció:

Iniciem l'etapa en el Campament de Tabarla de Yátova pujant per una senda al voltant del prado de los Frailes fins a aconseguir els alts de la serra, contrafort de la serra de Martés. Baixem al coll de los Carros i continuem per camí ample fins al corral de Nicanor. Seguim per pista passant per la lloma de la Hoya Mariquí i pujant fins al coll del Rodeno (972 msnm). El GR creua a la cara sud de la serra de Martés passant sota els tallats el pic Ñoño. Continuem per la pista i de seguida trobem una senda a la dreta per la qual baixem cap al caseriu de Venta Gaeta, antiga parada de posta.

Des del llogaret pugem per una senda fins a la Mola de l'Albéitar i arribem al camí del Herrero que recorrem uns metres per a abandonar-lo per l'esquerra per un carril que ens acostarà a l'inici del barranc on trobem la cova-corral de los Conejos. Una senda baixa a la cova i contínua pel fons del barranc fins al paratge de los Majadales. Després d'una xicoteta pujada fins una pista baixem poc després de la mola de l'Albéitar per una altra senda que recorre els espectaculars tallats del barranc d'Espitel passant pel Picayo fins a la pista asfaltada de Cofrentes a Cortes de Pallás. Seguim aquesta pista fins que arribem a la carretera CV-428 per la qual caminarem amb precaució durant 7 km. Travessarem el pont i creuarem el túnel per a finalitzar l'etapa a Cortes de Pallás.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents