Valora la ruta

PR-CV 105 CERRO DE LOS MOLINOS - ALCUBLAS - CUEVA SABUQUERA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Alcublas

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Sender que coincideix amb l'antic camí que realitzaven els carros per a baixar la neu de les congestes on trobarem antigues geleres i forns de calç construïts en pedra en sec. A més, en el seu tram final ens trobarem la Cova Sabuquera i antigues trinxeres de la guerra.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
8,40 km
Horari teòric:
02:45:00
Desnivell de pujada:
340 m
Desnivell de baixada:
260 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-1998
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0667-1; 0639-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Solana y Barranco Lucía (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Turó dels Molins - Alcublas - Ermites de Santa Bàrbara i Sant Agustí - Bassa Silvestre - Camí de la Cova Sabuquera - Cova Sabuquera - CV-235

Descripció:

Des del turó dels Molins començarem la nostra marxa amb una baixada pronunciada cap a la població d'Alcublas. Travessarem el nucli urbà pel seu carrer principal per abandonar el poble en direcció a l'ermita de Santa Bàrbara i a l'ermita de Sant Agustí. Continuarem per un tram de senda fins a trobar-nos amb el camí de la Bassa de Silvestre per a desviar-nos a una senda direcció a la bassa i la Cimera. Ja comencem a trobar amb forns de calç. A partir d'ací comença la nostra pujada pronunciada cap al cim per una antiga senda de ferradura on podem comprovar les petjades de rodadora dels carros marcades sobre la pedra. Continuem trobant forns al nostre pas i congestes. A partir de la congesta de la Silla la nostra ruta contínua per un antic camí que ens portarà en la seua part final a la congesta del Barranc de Lucia per a prendre una pista forestal que és el camí de la Cova Sabuquera que ja no l'abandonarem fins al final del nostre recorregut. Passarem per la cova Sabuquera amb una congesta en el seu interior i més avant amb trinxeres i refugis de la guerra civil. El nostre sender acaba en la carretera CV-235 d'Alcublas-Sacañet.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents