Valora la ruta

PR-CV 167 VALL DE GALLINERA - ALPATRÓ - BENIALÍ

Entitat promotora: Diputació d'Alacant

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Ruta senzilla que discorre per part del riu Gallinera, cultius de secà d'oliveres, ametlers i cirerers, diferents nuclis de població de la Vall de Gallinera, envoltats per un paisatge de muntanyes.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,70 km
Horari teòric:
01:45:00
Desnivell de pujada:
110 m
Desnivell de baixada:
240 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0821-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Valls de la Marina (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Alpatró – La Carroja – Safareig de Benissivà – Benissivà - Benialí

Descripció:

Iniciem la ruta en Alpatró. Seguim el carrer Puríssima per a creuar el poble en direcció sud. Després de girar a la dreta pel carrer sant Marc, ens dirigirem cap al riu Gallinera.

Seguirem la senda que ens portarà pel marge esquerre del barranc i una vegada hàgem eixit d'aquest, el camí ens conduirà cap a l'àrea recreativa de la Garriga. Continuarem pel camí que transcorre paral·lel al riu. Una vegada arribem a una bifurcació de sendes, seguim pel ramal ascendent fins arribar a la població de la Carroja i la creuem desembocant en la carretera. En aquest punt trobarem la font del llavador. Seguirem per l'asfalt fins que en l'última casa abandonem la carretera per un camí que ens portarà a la piscina municipal.

De nou arribem a la carretera seguint per ella uns 150 m, prenem una senda a la nostra esquerra que ens aproxima a un camí continuant per la dreta fins a arribar al safareig de Benissivà, la nostra senda continua per darrere de les cases fins a arribar al nucli de Benissivà, el qual creuem per davant de l'església i seguim per un camí paral·lel a la carretera fins a arribar a Benialí.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents