Valora la ruta

PR-CV 175 LES RODANES

Entitat promotora: Ajuntament de Villamarxant

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquesta senda discorre per tot l'entorn del Paratge Natural Municipal dels Rodanes, dues xicotetes muntanyes situades en aquesta comarca del Camp de Túria. Deu el seu nom al Pinastre, (roques silícies d'arenisques de color vermellós del període del triàsic, catalogat com una singularitat). El mateix itinerari inclou dos xicotets però empinats ascensos, (Alt de la Rodana Gran i l'ascensió d'anada i tornada a la Rodana del Pic), aconseguint una altitud màx. d'uns 343 m. A més, en la zona de la Bassa Barreta, existeix una senda adaptada que recorre un arboretum, prou didàctic, amb unes instal·lacions d'alberg i una font. En general quasi tot l'itinerari discorre per un frondós bosc mediterrani molt pròxim a la capital i la seua àrea metropolitana.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
14,20 km
Horari teòric:
05:00:00
Desnivell de pujada:
695 m
Desnivell de baixada:
695 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
16-03-1999
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0695-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • La Rodana Gran (Microreserva de flora)
  • Les Rodanes (Paratge Natural Municipal)
  • Túria (Parc Natural)
Punts directrius:

Alt Rodana Gran - Cañada Rodaneta Blanca - Camí de la Bassa Barreta - Bassa Barreta - Camí dels Massis - Racó dels Ferreres - Els Cavallons - Bifurcación A Rodana del Pic (ida y vuelta) - Rodana del Pic

Descripció:

Iniciem la senda ascendint (rumb E) entre pinedes per un suau pendent que més tard s'accentua, arribarem a l'Alt De la Rodana Gran (345 m.). Des d'ací, per la seua cara nord descendirem uns 200 m. fins a una bifurcació, la qual obviarem. Continuarem recte (rumb N). En uns 100 m. la senda s'estreny i iniciarem un descens pronunciat que ens portarà fins a la Canyada de la Rodaneta Blanca. Una vegada allí, acabat el descens, girarem a la dreta (rumb E). Continuem paral·lels al barranc, i a uns 500 m. prendrem un altre desviament a la dreta (rumb S) i sense deixar aquesta senda que discorre per una frondosa pineda arribarem al "Camí de la Bassa Barreta", on trobarem un encreuament de camins. Ací girarem a la dreta seguint aquest camí (pista forestal). A uns 100 m. ix un desviament a la nostra esquerra que obviarem i en uns 200 m. arribarem a la Bassa Barreta. Ací trobarem l'Alberg i Font. Continuarem 200 m. (rumb S) fins a l'encreuament amb el Camí del Massís.
El creuarem i arribarem al Racó dels Ferrers. Continuarem per senda. A uns 350 m. prendrem rumb E, vorejant Els Cavallons, continuarem per ella fins a creuar de nou "Camí dels Massís". En arribar a aquest encreuament girarem a l'esquerra i en 20 m. a la dreta. Ací rumb N i uns 60 mts. més endavant, prenem el desviament de la dreta i sense deixar la senda en ascens a uns 900 mts. trobarem una BIFURCACIÓ. Des d'ací la senda serà d'anada i tornada fins a "La Rodana del Pic", primer rumb N i a uns 350 m. a la dreta (rumb E). Després, a uns 220 m., prendrem rumb S, fins a arribar al cim. Tornarem per la mateixa senda fins al desviament. Des d'aquest girarem a la dreta (rumb NO), i a uns 500 m. arribarem al Camí de la Bassa Barreta. Girarem a l'esq. (rumb S). A uns 300 m., en l'encreuament prenem rumb SO, i en 1 km. abocarem al Camí del Massís. D'ací a 100 m. girarem a la dreta per a (rumb N) tornar a l'inici passant de nou per la Rodana Gran.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.