Valora la ruta

PR-CV 177.2 EL NEGRETE

Entitat promotora: Ayuntamiento de Utiel

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Es tracta d'un recorregut un poc més exigent que el seu veí el PR-CV 177.1, ja que el desnivell a superar és un poc major. Entre altres elements, podrem veure El Pi de les Quatre Arpes, un arbre singular d'uns 100 anys d'edat, en el paratge del Losar. L'Olmo de Estenas, un altre arbre d'uns 150 anys, en la Plaça de l'Olm. Després de la Rambla La Fanfarrona trobarem la semiderruida Casa Mancebones, on podrem contemplar els ametlers en flor si és la seua temporada. Entre el llogaret de Estenas i la Pista Villar de Texas passarem per un camí que voreja vinyes, ideal per a recórrer a la tardor i contemplar els seus preciosos colors.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,20 km
Horari teòric:
04:35:00
Desnivell de pujada:
385 m
Desnivell de baixada:
385 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
08-03-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Ermita del Remedio - Área Recreativa del Remedio - Balsas de la Chula - Fuente de los Mancebones - Casa de los Mancebones - Rambla de Estenas - Estenas (Enlace GR 238) - El Bandolero - Peña Alta - Casa Santa Ana

Descripció:

Inicia la senda en l'ERMITA DEL REMEI, just en la plaça on se situa la façana principal de l'Ermita del Remei. Des d'allí (rumb S) descendirem per una escalinata de pedra cap a la zona d'esbarjo infantil, per a prendre l'ampla pista que es dirigeix a la ZONA D'ACAMPADA i ÀREA RECREATIVA DEL REMEI. Una vegada en ella, sense variar el rumb, l'itinerari se separa del PR-CV 177.1 que fins ací coincideix amb aquest i ací enllaça també amb el GR-238. Seguirem rumb SE. La senda GR ens deixa als pocs metres. A uns 1.600 m. trobarem les BASSES DE LA CHULA. Des d'ací, rumb SE per senda entre pins i carrasques i després d'uns 2.600 m. arribarem a la FONT DELS MANCEBONES i la CASA DELS MANCEBONES, on creuarem la Ctra. CV-392 per a arribar més tard a l'ÀREA RECREATIVA DELS MANCEBONES. Una vegada ací, girem a la nostra esquerra i rumb E ens dirigirem pròxims a la RAMBLA D'ESTENAS cap al LLOGARET D'ESTENAS (on tornem a creuar de nou amb el GR-238). Des d'ací 1 km. ja rumb NE, ens trobarem amb l'encreuament amb una pista forestal en la partida del BANDOLER. Ací girarem a l'esquerra per a ja amb rumb NO, dirigir-nos cap a l'Ermita del Remei passant abans pel turó de PENYA ALTA, i posteriorment per la CASA DE SANTA ANA.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents