Valora la ruta

PR-CV 177.1 EL HONTANAR

Entitat promotora: Ayuntamiento de Utiel

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El PR-CV 177.1 discorre en tot moment per frondosos boscos de pins i de carrasca molt prop dels contraforts del Pic del Negrete. El desnivell és de poc més de 300 m pel que ho fa un itinerari atractiu per a recórrer en família. Als voltants de l'Ermita del Remei, existeix àrea recreativa i cafeteria a tindre en compte per a la finalització de la jornada.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
10,60 km
Horari teòric:
03:20:00
Desnivell de pujada:
325 m
Desnivell de baixada:
325 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
08-03-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Ermita del Remedio - Cueva de la Virgen - Enlace pista forestal - Cruce CV-391 - Corral del Negrete - Barranco del Hontanar (Enlace PR-CV 177.3) - Fuente del Hontanar – Urb. del Hontanar – Urb. Casas De Medina (Enlace GR 238)

Descripció:

Iniciem la sendera des de l'Ermita del Remei, creuant per davant de la façana principal de l'Ermita, sempre rumb N, i començarem a pujar per unes escales fins al punt pròxim a la Cova del Mirador (Lloc d'aparició de la Verge del Remei). Des d'ací existeix un mirador, on tenim totes les vistes de la Serra del Negrete. Continuem el mateix rumb fins que la senda enllaça amb una pista forestal, deixant a la nostra dreta el Turó del Majadal, girem a l'esquerra i en uns 300 m. girem de nou a la dreta per a ja prendre rumb NE. Continuem i uns 400 m. més endavant girem a l'esquerra (rumb NO). De seguida la senda travessa la carretera CV-391 fins a arribar a un corral de bestiar, a partir d'ací començarem a baixar, ja rumb S, pel Barranc de l'Hontanar, on trobarem l'enllaç amb el PR-CV 177.3 fins a la Font de l'Hontanar, on prendrem el camí de la Font de l'Hontanar, que ens portarà passant per l'Àrea Recreativa de l'Hontanar fins a la urbanització de l'Hontanar. Travessant la Urbanització, arribarem a creuar la CV-390, que ens portarà fins a la urbanització Cases de Medina. Travessarem la urbanització, fins a arribar a l'encreuament de carreteres de la CV-390 i CV-391, on ens trobarem amb l'enllaç de la senda GR-238 Terra del Vi, (l'itinerari del qual comparteix fins a un punt que es trobarà uns 150 m. al sud de l'Ermita del Remei). Travessem la carretera rumb E, i seguint aquest PR-CV i GR, continuarem per una senda que ens portarà de nou fins a l'Ermita del Remei.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents