Valora la ruta

PR-CV 177.3 LA MAZORRA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Utiel

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Durant el recorregut del PR-CV 177.3 podrem gaudir de nombrosos pins pinastres en la Pista Barranco del Choto. El vèrtex geodèsic Marisancho, amb unes belles i àmplies vistes de l'altiplà, al Collado de Marisancho. També passarem pel Jaciment ibèric La Mazorra: es poden veure restes de la base de la muralla de més de 100 metres. En excavacions, s'han trobat peces de la Primera Edat del Ferro, de l'època ibèrica i de l'època romana, i abans d'arribar al cim del poblat iber, podrem veure un grup de cases semiderruides, que encara conserven un antic forn. Des del pic de la Mazorra podrem veure el Turó de la Mazorra, amb àmplies vistes de la Serra del Negrete amb els pics del Marisancho, el Negrete, el Remei i les Cabezuelas.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
14,06 km
Horari teòric:
04:40:00
Desnivell de pujada:
555 m
Desnivell de baixada:
555 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
08-03-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Casas de Medina - Fuente del Hontanar - Corral del Negrete (Enlace PR-CV 177.1) - Marisancho - Camino de Marisancho (Enlace GR 238) - Corral del Brenalejo - Rambla de la Bercutilla (Enlace GR 238) - La Mazorra - Cerro de la Mazorra

Descripció:

Inicia la senda a les CASES DE MEDINA, en el panell d'Informació que està situat al costat de la Carretera, amb rumb NE, girem a l'esquerra per la carretera CV-390. A uns 200 m. girem a la dreta per a ja prendre rumb N, cap a la FONT DE L'HONTANTAR. Ací aquesta senda coincideix amb el tram final del PR-CV 177.1. A uns 800 m. girem a l'esquerra, i 150 m. més endavant girarem a la dreta per a connectar amb el Camí de la Font de l'Hontanar. Des de la font, sense deixar primer rumb NE, i després N, arribarem fins al CORRAL DEL NEGRETE. Ací, deixem de compartir senda amb el PR-CV 177.1, i després de travessar el tallafocs, seguirem rumb NO. Uns 700 més endavant, girem a l'esquerra i ja en el CAMÍ DE MARISANCHO, en lleuger ascens arribarem fins a l'altiplà de MARISANCHO, on podrem veure el vèrtex geodèsic. Sense deixar aquest camí, i a uns 300 m. del Vèrtex, enllacem amb el GR-238. En aquest enllaç girem a l'esquerra, per a en uns 100 m. girar de nou a l'esquerra. Des d'aquest punt prenem ja rumb S. Sense deixar aquest rumb a 800 m. girem a la dreta pel CORRAL DEL BRENALEJO. Quan passem aquest corral, tornem a travessar la Carretera CV-390, on enllaçarem ja amb la senda pròxima a la RAMBLA DE LA BERCUTILLA. Seguirem per aquesta senda que compartim amb el GR--238, durant uns 2,6 km, que arribarem a la MAZORRA. En aquest punt abandonem el GR-238 i continuem rumb SE, cap al TURÓ DE LA MAZORRA, que uns metres abans d'entrar a la Urbanització de Cases de Medina, girarem a l'esquerra per a pujar al seu cim, i posteriorment baixar rumb S, cap als primers carrers de la Urbanització. Una vegada travessem la urbanització arribarem al punt de final de l'itinerari.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents