Valora la ruta

PR-CV 191 MACASTRE

Entitat promotora: Ayuntamiento de Macastre

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
24,00 km
Horari teòric:
06:00:00
Desnivell de pujada:
935 m
Desnivell de baixada:
935 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2000
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0721-3; 0746-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Macastre - Plaza de los Arboles - Fuente de Santa Bárbara - Rambla Horteta - Collado - Barranco Cañadas - Los Garroferales - Río Magro - El Azut - Collado Colesano - Fuente Moratilla - Barranco Antonia, Fuente Cara Castellana - Collado Royo - Alto D.Pedro - Jujú - Fuente Juan Rosa (carretera) - Bco.de la Murta - Cueva del Pino - Bco.del Pito -Rambla Horteta - Pedra Micaela - Cerro Castillo - Castillo - Macastre.

Descripció:
El començament de la senda està en la plaça del poble i ens dirigim direcció sud, caminant pel poble, baixem cap a l'esquerra per unes escales, fins a arribar a la Font de Santa Bàrbara. D'ací ens dirigim a una senda fins a arribar a una pista asfaltada, que deixarem després d’uns 20 minuts de camí. Des d'aquest punt ens dirigim cap al Tossal, el qual el travessem fins a arribar a una pista forestal. Seguint per la pista, a uns 3200 metres de recorregut i 50 min, ens desviem cap a la dreta. Les marques fins ací són escasses, mal situades i en mal estat, sobretot en el tram del Tossal. Uns metres més endavant ens bifurquem cap a l'esquerra fins a arribar a travessar el Riu Magre. Seguint tot el camí per pista forestal, a 1 h 45 min, tenim un encreuament en el qual seguirem recte. A uns 600 metres seguint per la pista ens trobem amb el p.11 i continuarem recte, passant per la Font de la Moratilla, a uns 9.100 metres de recorregut ens trobem un bifurcació feia la dreta. Els senyals són escassos i quasi inexistents els senyals verticals.
Seguim per pista forestal, passant per l'Alt de Don Pedro fins a arribar al p. 16 a uns 13.400 metres i 3 h 50 min de recorregut, on deixem la pista forestal per a endinsar-nos per senda fins a arribar al p.17, on incorporem la pista forestal als 1.100 metres. Als 16 km de recorregut, passant pel Jujú travessem la carretera de Tall de Pallás CV-425. I així continuem per pista forestal fins a arribar al p.23, aconseguint els 21 km de camí i les 5 h 30 minuts des del començament en la Plaça del poble. Arribats a aquest punt deixem la pista forestal per a agafar de nou una senda, difícilment de seguir a causa de l'escassa i deteriorada senyalització. En arribar al p.24, a uns 23 km, recuperem la pista forestal i seguint una direcció de 45º circulars arribarem vorejant el castell del poble de nou al punt de partida, la Plaça del poble de Macastre.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.