Valora la ruta

PR-CV 232 EL RETONAR - MONTAÑA DE NIEVE

Entitat promotora: Ajuntamet de La Torre de les Maçanes

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
13,90 km
Horari teòric:
05:05:00
Desnivell de pujada:
775 m
Desnivell de baixada:
775 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2009
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Descripció:

El recorregut s'inicia des del Pont sobre el Riu de la Torre, per a prendre direcció al Pla de Pèndula en el paratge dels Masets, creuant més endavant la ctra. CV-780 direcció a Benifallim. En El Canaló la deixem per a prendre a l'esquerra la Canyada Reial del Port que ens conduirà al Pou de Neu del Rentonar.
Prendrem la senda a la dreta obviant la pista i ascendirem per ella fins al Cordill de la Mare de Déu , que prendrem a l'esquerra.
Si desitgem arribar fins a la Cimera dels Plans (1.330 m) podem seguir uns pocs metres a la dreta pel PR-CV 270, on també finalitza el PR-CV 132 des d'Alcoi.
Ja en el Cordill o Costanera de la Mare de Déu iniciarem descens seguint pel PR-CV 270 que va al Port de la Carrasqueta i Xixona, fins al Serral de Xamarra, on s'abandona el PR-CV 270 prenent el camí de l'esquerra.
Seguim uns metres pel camí fins a prendre a l'esquerra la Senda del Racó que ens porta fins al Corral dels Matets.
Prendrem a la dreta la pista i a uns 600 metres la deixarem per a prendre a la dreta la senda Corriol de Montagud que en contínues pujades i baixades ens condueix fins a l'Alt del Montagud (1.087 m).
Comencem el descens per senda entre pins per a prendre una serpentejant senda que ens porta fins al Pla de Santa Ana, seguim per pista per a descendir fins al llit del Riu de la Torre, el creuem i ascendim de front fins al camí asfaltat en el Paratge del Cister, fins a arribar a la Torre de les Maçanes, punt d'inici i final la senda.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents