Valora la ruta

PR-CV 234 CAZUMA - GOLA DE LUCINO

Entitat promotora: Associació Macizo del Caroig

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Una ruta que reuneix tres punts d'interés: El cultural, amb la cova de l'Aranya i les seues pintures rupestres. El geològic en la gola de Lucino, on l'aigua ha llaurat un preciós estret i el lúdic esportiu recorrent la rambla dels Lidoneros on es pot gaudir del bany en el Toll dels Morters o l'Assut dels Moros.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
9,00 km
Horari teòric:
03:15:00
Desnivell de pujada:
360 m
Desnivell de baixada:
360 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2002
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2022
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0768-2; 0769-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sierra de Martés y el Ave (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierras de Martés y el Ave (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Riu Cazuma – Assut dels Moros - Mirador Salto de la Rebolla - Cova de la Araña - Gola de Lucino - Charco de los Morteros – Assut dels Moros – Riu Cazuma

Descripció:

L'inici del sender es troba en la zona de Cazuma, encreuament amb la pista de la cova de la Araña als peus del penyal de la Pesseta. De seguida tenim l'encreuament d'una variant. Continuem per la pista fins a l'assut dels Moros. En l'assut tenim un altre encreuament amb una senda, prendrem direcció a la cova de la Araña continuant per la pista. Passarem per un altre encreuament que ens indica a la cova Rebolla. Continuem per la pista fins a l'encreuament que ens dona opció d'anar a la cova o anar a la Gola de Lucino en la zona de la casa de Pepe el Sillero. Prenem direcció a la cova. En un tram d'anada i tornada, seguint la pista amb un fort pendent fins el mirador de la Rebolla. Des d'ací continuem per senda fins a la cova de la Araña. Per a visitar-la cal concertar la visita amb l’ecomuseu de Bicorb. Tornem a l'encreuament anterior i prenem direcció a la Gola de Lucino, passem per un encreuament que indica al toll dels Morteros que ignorem. La pista finalitza en el naixement del riu Cazuma, on hi ha una caseta per a la presa d'aigua potable del poble. Ens trobem en la rambla de los Lidoneros i per senda continuem la rambla fins a arribar a la Gola de Lucino. Una bonica gola tancada per una paret infranquejable. Tornem sobre els nostres passos fins a l'encreuament amb el toll dels Morters, on prenem direcció al bonic toll per una senda que ens portara fins a l'assut dels Moros. Des d'on tornarem a l'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents