Valora la ruta

PR-CV 236 PICO DEL FRAILE

Entitat promotora: Associació Macizo del Caroig

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El sender té un recorregut inicial pla al costat del riu Fraile amb llocs ideals per a refrescar-se i posteriorment travessa el riu per a pujar al cim del Fraile on podem gaudir de les vistes. Continua baixant al riu que es creua de nou per a acabar en la zona de càmping del Benefatal.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
5,80 km
Horari teòric:
02:05:00
Desnivell de pujada:
300 m
Desnivell de baixada:
300 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2002
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2022
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0768-2; 0768-4; 0769-1; 0769-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes i el Caroche (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Àrea recreativa del Benefatal - Charco del Paso - Charco de la Tosca - Agulla del pic Fraile - Cim del pic Fraile - Cim del Churlit – Àrea recreativa del Benefatal

Descripció:

Eixim del camping Los Botijos, en la zona del Benefatal, per la pista que recorre el llit del riu Fraile. Passem junt el toll del Paso i el toll de la Tosca, llocs on el riu crea unes boniques basses naturals. Després de recórrer 2 km de pista prenem el sender a la dreta que en pocs metres ens porta al llit del riu que hem de creuar saltant per les pedres. Iniciem la pujada a la curiosa formació de l'agulla del Fraile i després d'envoltar-la fem una senzilla grimpada per a arribar al cim. Continuem per les llomes seguint la senda que va pel tallafocs de l’era del Virrei primer i pel tallafocs del Churlit després. En el km 5 iniciem un fort descens cap a la rambla de la Molinera que creuem per a pujar els últims metres fins a l'àrea recreativa del Benefatal.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents