Valora la ruta

PR-CV 237 RUTA DEL BARRANCO SALADO

Entitat promotora: Ayuntamiento de Bicorp

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquest és un recorregut pel qual caminarem per pistes, sendes i barrancs, passant diverses vegades per masies antigues, Casa de Pepe Cuevas, Casa dels Granotes i altres prop de la nostra ruta, a més de trams de tallafocs, tan importants en la defensa contra incendis per la frondositat de la zona.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
7,30 km
Horari teòric:
02:30:00
Desnivell de pujada:
310 m
Desnivell de baixada:
310 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2002
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0769-1; 0768-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Inicio - El Burriquet Alto - Pista y cruce Barranco Salado - Barranco Salado - Casa de los Ranas - Cortafuegos del Burriquet - Casa de pepe Cuevas - Final - El Burriquet Alto

Descripció:

L'Inici de la senda es troba en el Burriquet Alt i encreuament amb el Carril de Benefetal, prendrem un tram de pista i a 400 metres l'abandonarem a l'altura del Barranc Salat per una senda que apareix a la nostra esquerra just on la pista fa el gir, en 400 m de nou prendrem la pista forestal que la seguirem per senda i creuarem un tallafocs, de nou ens endinsem en el Barranc Salat. El recorregut entra i ix del barranc diverses vegades, abandonarem el barranc en el km 4,5 del nostre recorregut per a dirigir-nos a la Casa de les Granotes i des d'ací prendre la pista que al mateix temps forma part del Tallafocs del Burriquet, que abandonarem després d'1 km per a prendre la pista a la dreta, la qual més endavant abandonem per a seguir per un camí a la nostra dreta també direcció Casa de Pepe Cuevas i d'ací al nostre punt final de nou travessant el tallafocs.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents