Valora la ruta

PR-CV 249 RUTA DE LAS ALDEAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Cortes de Pallás

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

3 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El nostre recorregut serà molt variat, transitarem per camins, sendes, barrancs, rambles, que ens portaran fins al sorprenent embassament de Cortes de Pallás. Creuarem els llogarets dels Ferrers i passarem al costat del llogaret de Castilblanques.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
20,40 km
Horari teòric:
06:20:00
Desnivell de pujada:
385 m
Desnivell de baixada:
970 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0745-1; 0745-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sierra de Martés y el Ave (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Collado del Rodeno - Enlace GR 7 - Los Herreros - Castilblanques - Embalse de Cortes de Pallás - Final - Muela Albéitar - Enlace GR 7

Descripció:

El nostre inici de ruta es troba al Tossal del Rodeno i encreuament amb el GR 7 en la Serra de Marté , circularem per la pista forestal que va des de los Herreros a Yátova, en el km 1,3 aprox. des del nostre inici agafarem un desviament a l'esquerra que es troba en plena corba per a dirigir-nos al llogaret de los herreros per camps de cultiu i el Barranc dels Carboners, creuarem el llogaret per a prendre el Camí de les Dreceres de nou per camps de cultiu i a 4,5 km des del nostre inici, després de caminar uns metres al costat de la carretera asfaltada de nou ens endinsem en la muntanya a l'altura de Castilblanques, que quedarà a la nostra dreta i caminar pel Barranc de l'Abrevador, que desemboca en la Rambla de Ripia. Caminarem per la Rambla de Ripia 4,5 km aprox. i prendrem una pista que trobarem a la nostra dreta per uns camps de cultiu fins a arribar al Camí de la Cabezuela, que abandonarem a l'altura del Corral de Bartolos per una senda fins al km 13,5 del nostre trajecte i prendre de nou la pista, caminarem de nou mig quilòmetre fins on es perd el camí i es converteix en senda que ens porta fins a l'encreuament de barrancs, on ens desviarem a la nostra esquerra a la recerca del camí de la Cova Hermosa que també es perd en la Rambla Reial, caminarem mig quilòmetre i de nou eixim del llit per la nostra esquerra, mig km més fins a arribar a la pista i dirigir-nos a l'Embassament de Cortes de Pallás entrant i eixint de la rambla. Prendrem tota la pista per buscar el Camí del Pansero, que ens porta al Queixal d'Albeitar i enllaç amb el GR 7.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.