Valora la ruta

PR-CV 250 RUTA DEL ORO

Entitat promotora: Ayuntamiento de Cortes de Pallás

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Itinerari d'elevat valor mediambiental, enclavat en la zona NE de la comarca de la Vall de Cofrentes-Ayora, delimitat per la Serra de Martés al N i l'embassament del Naranjero al S. Es recorren diversos barrancs i el llogaret de l'Or, així com antigues construccions dels treballadors de la hidroelèctrica, vestigis laborals d'una època no tan llunyana.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
14,40 km
Horari teòric:
04:00:00
Desnivell de pujada:
350 m
Desnivell de baixada:
820 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0745-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Collado de Pepín-GR 7 - Enlace CV-425 - Fuente de las Cabañas - El Oro - Fuente del Guartipol - Camino de la Rambla Seca - Collado de los Cuatro Caminos

Descripció:

La ruta s'inicia en la cota més alta del recorregut a 957 msnm del Tossal de Pepín des d'on, en direcció SE, prenem un camí còmode deixant el barranc del Frare a la nostra esquerra, fins a arribar a la carretera CV- 425 on girem a l'esquerra i a 200 metres prenem una pista a la dreta que, gradualment, va girant en direcció S fins a la Font de les Cabanyes. Arribem a la carretera, girem a la dreta i ràpidament arribem a L'Or i travessem el llogaret en direcció SW fins a arribar a la Font de Sant Roc i d'ací en direcció S cap a la piscina pel barranc de la Cierva, en un tram molt pròxim a la carretera, de la qual ens anirem separant progressivament en direcció E fins a arribar a la Font de Guartipol. A partir d'ací, seguim en descens fins a la cota mínima -244 msnm- passant per diverses edificacions de l'antic poblat dels treballadors fins a passar una passarel·la en la rambla dels Gallecs, des d'on, en suau ascens, enfilarem el camí de la Rambla Seca fins al final de la sendera enllaçant amb la CV-428 i el GR 7 en el serral dels Quatre Camins.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.