Valora la ruta

PR-CV 300 SENDA MALVIAJE

Entitat promotora: Ayuntamiento de Chiva

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Itinerari que recorre part del Corriol Real Senda Malviatge a través de la Serra de Xiva. Es transita per la creta de la serra, amb magnífiques vistes de la vall del Túria i la Serra Calderona, més enllà pot endevinar-se les serres de Gúdar, el Calderón, i fins i tot la mola del Penya Llaminera, el golf i l'horta de València.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
16,70 km
Horari teòric:
04:30:00
Desnivell de pujada:
420 m
Desnivell de baixada:
725 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2007
Data Resolució Registre Públic:
02-06-2009
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-4; 0695-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Chiva (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Fuente La Peraleja, urb. La Peraleja - Cerro de la Grana - Cerro del Morro - Collado de las Yerbas - Collado de la Castellana - Fuente de Viñas

Descripció:

Eixim de la Font de la Peraleja, situada a la urbanització del mateix nom, en ascens i direcció est fins a trobar el camí de Siete Aguas a Gestalgar. Seguim aquest en direcció sud fins a creuar el llit d'un rierol i situar-nos als peus de el Turó de la Grana, trobant a la nostra esquerra el camí de la Muntanya Grossa, en ascens fins a arribar a el Turó del Morro, en el terme municipal de Gestalgar. Seguim per camí arribant als 1.000 metres d'altura en la zona de l'Alt de l'Herba, en aquest punt iniciem el descens continu, trobem l'encreuament de camí que condueix a l'observatori forestal Les Herbes, prenem el camí de l'esquerra passant pel Tossal de les Herbes i el Tossal de la Cassoleta. En passar aquest últim trobem encreuament de camins, seguim per l'esquerra en descens durant 450 metres, just abans d'arribar a corba a esquerra agafem senda a dreta i direcció sud. La senda en descens ens condueix a el Tossal de la Castellana, on ens tornem a incorporar al camí, a pocs metres trobem encreuament de camins, seguim de front en ascens durant uns metres, aquest ens porta passant per la Fita dels Tres Quarts i la Casa de Vinyes a la Font de Vinyes, punt on acabem el recorregut. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.